Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Βρέθηκαν 182 κλεμμένοι κινητήρες και 68 "εγκέφαλοι" οχημάτων σε επιχείρηση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Βρέθηκαν 182 κλεμμένοι κινητήρες και 68 "εγκέφαλοι" οχημάτων σε επιχείρηση

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: Βρέθηκαν 182 κλεμμένοι κινητήρες και 68 "εγκέφαλοι" οχημάτων σε επιχείρηση

Πλήθος πλαστών εγγράφων

Συνελήφθησαν, προχθές (21-02-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 57, 40 και 32 ετών και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν σε εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του 57χρονου ημεδαπού, (182) κινητήρες αυτοκινήτων διαφόρων μαρκών και τύπων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έφεραν εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους ή εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (68) ηλεκτρονικές μονάδες (εγκέφαλοι) οχημάτων, έξι εμπρόσθια τμήματα αυτοκινήτων και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, μικρών διαστάσεων.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν στο χώρο της εταιρείας και συνελήφθησαν ο 57χρονος ιδιοκτήτης της και οι τρείς συνεργοί του, που εργάζονταν ως υπάλληλοι, ενώ ελέχθησαν και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και από την εξέταση των κατασχεθέντων πειστηρίων προέκυψε ότι :

Μέρος από τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους που έχουν κατασχεθεί αντιστοιχεί σε οχήματα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής,

Για ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο χώρο της εταιρείας, είχε δηλωθεί κλοπή, σε αστυνομική Υπηρεσία της Αττικής.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες σε ειδικό χώρο διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό για την απόξεση και τροποποίηση των μεταλλικών επιφανειών των οχημάτων, πάνω στους οποίους επαναχάρασσαν ψηφιακούς αριθμούς κινητήρων και πλαισίων.

Οι κινητήρες και τα μέρη των οχημάτων που κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε ότι αφορά την προέλευση τους και τυχόν παραποίησης τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 57χρονος ιδιοκτήτης έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 38χρονος αλλοδαπός, διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

 

Έχει διαβαστεί 2150 φορές