Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα-Δηλώσεις ΣΟΚ: "Λευχαιμία και θάνατοι από καρκίνο, δίπλα σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας"
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα-Δηλώσεις ΣΟΚ: "Λευχαιμία και θάνατοι από καρκίνο, δίπλα σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας"

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα-Δηλώσεις ΣΟΚ: "Λευχαιμία και θάνατοι από καρκίνο, δίπλα σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας"

Καταγγελίες στο Lepanto από κατοίκους της Έξω Αγυιάς

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στην περιοχή της έξω Αγυιάς, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού συλλόγου, Ιωάννη Μαντά, «οι κεραίες βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής, δίπλα σε σχολεία και γήπεδο όπου αθλούνται μικρά παιδιά και μάλιστα σε διώροφη οικεία, γεγονός που σημαίνει πολύ κοντά στους πολίτες».

Σύμφωνα με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, οι οποίοι έχουν ενημερώσει Δήμο και Περιφέρεια και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις, οι κεραίες απέχουν μόλις λίγα μέτρα από σπίτι οικογένειας της οποίας το ανήλικο τέκνο πάσχει από λευχαιμία.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς, πως, στην ίδια γειτονιά έχασε τη ζωή του από καρκίνο ανήλικο παιδί, ενώ ακόμη δύο πάσχουν από την ίδια νόσο και πιο συγκεκριμένα όγκο στο κεφάλι.

«Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας με την ακτινοβολία τους, προφανώς, επιβαρύνουν την υγεία των νοσούντων, ενώ είναι επιβλαβείς σαφώς και για τους υπόλοιπους πολίτες. Εμείς πιστεύουμε πως πολλά οφείλονται στις κεραίες που βρίσκονται εκεί χρόνια. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως η λευχαιμία του ανηλίκου και τα υπόλοιπα περιστατικά, στο ίδιο μέρος, οφείλονται στις κεραίες, αλλά από όσα μας έχουν πει επιστήμονες το πιστεύουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto έκανε για το θέμα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος, δηλώνοντας πως ο Δήμος είναι δίπλα στους κατοίκους.

Έχει διαβαστεί 2880 φορές