Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση στον οδηγό του Ι.Χ. με το οποίο πνίγηκαν τρείς νέοι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση στον οδηγό του Ι.Χ. με το οποίο πνίγηκαν τρείς νέοι

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Πάτρα: 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση στον οδηγό του Ι.Χ. με το οποίο πνίγηκαν τρείς νέοι

Ανασταλτικό χαρακτήρα έχει η ποινή

Νεότερη ενημέρωση: 

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και δύο μηνών επέβαλε το δικαστήριο της Πάτρας στον 25χρονο οδηγό του μοιραίου Ι.Χ. το οποίο τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015 κατέληξε στη θάλασσα, στο ύψος του μώλου της Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα να πνιγούν 3 νέοι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την πλευρά του καταδικασθέντος να καταθέτει ένσταση. Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας είχε ζητήσει η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αλλά δεν έγινε δεκτό.

Η συνεδρίαση διεκόπη πολλές φορές λόγω έντασης ου προκλήθηκε, ενω χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Πρώτη ενημέρωση:

Ξυπνούν σήμερα οι μνήμες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, όπου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση του πνιγμού των τριών φοιτητών στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για το Δεκέμβριο του 2016, όμως είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι ο 25χρονος οδηγός του οχήματος από την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είχαν ανασυρθεί από το λιμάνι της Πάτρας ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνας Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

Ο πατέρας της 23χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη, σε δηλώσεις του πριν την αρχή της δίκης, τόνισε ότι το μόνο που περιμένουν σήμερα είναι μία συγγνώμη από τον οδηγό του μοιραίου οχήματος και την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε το αυτοκίνητο μέσα στη θάλασσα.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Έχει διαβαστεί 1913 φορές