Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Υπερχείλισε παραπόταμος στα Δεμένικα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Υπερχείλισε παραπόταμος στα Δεμένικα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στο παρασκήνιο μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλο σχετικά με τον καθαρισμό χειμάρρων και επικίνδυνων εστιών πρόκλησης πλημμύρας με αφορμή το σημερινό πλημμυρικό φαινόμενο στα Δεμένικα. Οι κάτοικοι των Δεμένικων ήταν στο πόδι από τα ξημερώματα καθώς η συνεχής και καταρρακτώδης βροχή, είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση παραπόταμου της περιοχής με τα νερά να απειλήσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Η άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, απέτρεψε στο παραπέντε σύμφωνα με πληροφορίες, να πλημμυρίσει σπίτι. Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, που παρείχαν βοήθεια σε όσους και όπου υπήρχε ανάγκη.

Κύκλοι της περιφέρειας αναφέρουν ότι έδρασαν άμεσα, και με σκαπτικό μηχάνημα καθάρισαν την κοίτη προκειμένου να αποσυμφορηθεί, ο κίνδυνος εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι θα έπρεπε να έχουν καθαριστεί όλοι οι χείμαρροι από τον Δήμο Πατρέων ο οποίος είχε την συνολική ευθύνη έως και το περασμένο καλοκαίρι πριν δηλαδή την αλλαγή στις αρμοδιότητες λόγω Κλεισθένη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας έδωσε την απάντηση του τονίζοντας ότι ο καθαρισμός των χειμμάρων πλέον είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του δήμου και πως εάν χρειαστεί είναι στο πλευρό τους για να βοηθήσουν την κατάσταση. Εντούτοις, ο κ. Πλέσσας σημείωσε πως είχαν αναφέρει στην περιφέρεια ορισμένα σημεία που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή και πως έχουν ανάγκη να καθαρίζονται πιο συχνά.

Τέλος ο αντιδήμαρχος τόνισε πως τα φρεάτια που είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής, φροντίζουν να τα καθαρίζουν συχνά και ειδικά τις ημέρες που περιμένουν έντονα καιρικά φαινόμενα οι καθαρισμοί είναι καθημερινοί.

Έχει διαβαστεί 1365 φορές