Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αναζωογόνηση υπαίθρου μέσω αστικών αναπλάσεων
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αναζωογόνηση υπαίθρου μέσω αστικών αναπλάσεων

από Lepanto RTV

στοχευμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων από την Περιφέρεια

Ένα στοχευμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων σχεδιάζει αυτή την περίοδο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης υπαίθρου που θα αφορά όλες τις πόλεις της Περιφέρειάς μας και οι οποίες δεν εντάσσονται σε ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) ή ΒΑΑ (Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις).

Με την έναρξη του φθινοπώρου και αμέσως μετά την έγκριση των στρατηγικών ΟΧΕ και ΒΑΑ, πρόκειται να ξεκινήσει η δημιουργία του οδηγού του προγράμματος των αστικών αναπλάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα πορεία των αστικών αναπλάσεων των μικρότερων πόλεων από το προηγούμενο πρόγραμμα 2007 - 2013, λέγοντας χαρακτηριστικά «αλλάζει η ύπαιθρός μας, αναζωογονούνται οι πόλεις μας και τα χωριά μας».

«Οι μικρότερες πόλεις μας σχεδίασαν και υλοποίησαν, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας, παρεμβάσεις που άλλαξαν τις όψεις των περιοχών μας. Έχω επισκεφθεί τις περισσότερες. Πρόκειται να επισκεφθώ και τις υπόλοιπες», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι «τώρα σχεδιάζουμε άλλο ένα πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Προγράμματος μας 2014-2020, στην ίδια κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιαστεί με το ίδιο ενδιαφέρον».

Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας προσέθεσε: «Όταν παραλάβαμε το 2011, δυστυχώς, δεν είχε προβλεφθεί τέτοια δράση. Αλλάξαμε τη στρατηγική. Τροποποιήσαμε το ΕΣΠΑ, αποτυπώθηκε η πολιτική προτεραιότητα για αστικές παρεμβάσεις στις πόλεις, σχεδιάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και οι δήμοι μας υλοποίησαν. Σήμερα, έχουμε ήδη δεσμεύσει πόρους για αντίστοιχες δράσεις. Και τώρα ξεκινάμε. Μαζί με τους Δήμους, θα αποτυπώσουμε το δικό τους σχέδιο, για την αναζωογόνηση των μικρότερων δήμων της Περιφέρειάς μας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ΕΣΠΑ 2014 -2020».

Έχει διαβαστεί 1535 φορές