Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Σπίρτζης: Αποκλείεται η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Σπίρτζης: Αποκλείεται η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα

από Lepanto RTV

Αναμενόμενη η απόφαση

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που γίνονται εδώ και μήνες  για απόρριψη του σχεδίου υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από τον κεντρικό αστικό ιστό της Πάτρας και η σύνδεσή της με το νέο λιμάνι.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την επίσκεψή του στην ΕΡΓΟΣΕ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι «Δεν έχουμε δυστυχώς τη δυνατότητα και το χρόνο, γιατί πρέπει να κλείσει το έργο, να δαπανήσουμε μερικά δισεκατομμύρια για να κάνουμε μια βαριά υποδομή υπόγεια μέχρι το λιμάνι». Πάντως, ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε ότι «Από την άλλη πλευρά, δε θα πάμε και στη λογική ότι περνάει ο σιδηρόδρομος μέσα από την Πάτρα και χωρίζει την πόλη στα δύο. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις και προσεγγίσεις, τις έχει δει και ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ αναλυτικά, θα γίνει μία ουσιαστική διαβούλευση με το Δήμο Πατρέων και με τους φορείς της πόλης και θα καταλήξουμε πιστεύω από κοινού στη βέλτιστη λύση για τα δεδομένα που έχουμε σήμερα.

Το βέβαιο είναι ότι δε θα αιφνιδιάσουμε ούτε το Δήμο Πατρέων, ούτε τους φορείς της πόλης λαμβάνοντας μονομερείς αποφάσεις από την πλευρά του Υπουργείου ή των φορέων όπως η ΕΡΓΟΣΕ και ο ΟΣΕ.
 
Πηγή:dete.gr
Έχει διαβαστεί 1441 φορές