Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Στην… πείνα δεκάδες οικογένειες της Ναυπάκτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στην… πείνα δεκάδες οικογένειες της Ναυπάκτου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Στην… πείνα δεκάδες οικογένειες της Ναυπάκτου

Πανταχού παρόντες οι «Συνάνθρωποι»

Αδυσώπητα τα σημάδια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, τα τελευταία χρόνια και στη Ναύπακτο.

Η βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, δεν αφήνει όρθια στο πέρασμά της ούτε την πάλαι ποτέ οικονομικά ισχυρή πόλης μας.

«Γροθιά» στο στομάχι τα στοιχεία από την εθελοντική οργάνωση «Συνάνθρωποι» που δρα στη Ναυπακτία. Σύμφωνα με τις υπεύθυνες, Μαρία Τσιμπογιάννη και Βιβή Παξινού, περισσότερες από 50 οικογένειες ζητούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη βοήθεια τους, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές καθημερινές τους ανάγκες!

Βοήθεια από εθελοντές…

Η οργάνωση, που βασίζεται αποκλειστικά στη βοήθεια των εθελοντών συμπολιτών, προσπαθεί να παρέχει υλική και ιατρική βοήθεια στους άπορους Ναυπάκτιους. Προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάλα, κρέμες και γενικότερα τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, από καταστηματάρχες της περιοχής. Προσφέρει δε ιατρικές ενημερώσεις και δωρεάν εξετάσεις, σε συνεργασία με συλλόγους, γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Σπαρακτική έκκληση 4μελούς οικογένειας για βοήθεια

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τετραμελής Ναυπάκτια οικογένεια, της οποίας ο πατέρας και η μητέρα είναι άνεργοι, με συνέπεια να μη μπορούν να θρέψουν τα ανήλικα αγγελούδια τους, καταφεύγοντας στη βοήθεια των «Συνανθρώπων». Ο λόγος για μια οικογένεια, η οποία προ κρίσης δεν αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σπαρακτική η έκκληση των γονέων για βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης.

Σαφώς, στην ίδια μοίρα και δεκάδες άλλες οικογένειες.

Φοβούνται τη «στοχοποίηση»…

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως, δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που δεν απευθύνονται στις κοινωνικές δομές του Δήμου ή σε εθελοντικές οργανώσεις, υπό τον φόβο της «στοχοποίησης», αφού η Ναύπακτος είναι μια μικρή κοινωνία και οι πληροφορίες –καλοπροαίρετες ή μη- μεταδίδονται αστραπιαία.

Θυμίζουμε το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ναυπακτίας», σύμφωνα με το οποίο 20 οικογένειες της Ναυπάκτου ζήτησαν βοήθεια από εθελοντικές οργανώσεις της Πάτρας, για τον παραπάνω λόγο προφανώς.

Τα ως άνω στοιχεία «δένουν» φυσικά με τις χιλιάδες αιτήσεις συμπολιτών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ανήλικοι δίνουν το παράδειγμα

Σύμφωνα τέλος με την οργάνωση, άξια αναφοράς είναι η βοήθεια των μικρών εθελοντών προς συνομήλικούς φίλους τους, οι οποίοι στις εορτές –και όχι μόνο- τους προμηθεύουν με δώρα από το υστέρημά τους!

Έχει διαβαστεί 1702 φορές