Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Στο υπουργείο Εργασίας ο δήμαρχος Πατρέων, για τους επιτυχόντες της 8μηνης κοινωφελούς εργασίας που απορρίφθηκαν
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στο υπουργείο Εργασίας ο δήμαρχος Πατρέων, για τους επιτυχόντες της 8μηνης κοινωφελούς εργασίας που απορρίφθηκαν

από Lepanto RTV

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, σύσκεψη με τους 92 επιτυχόντες για το πρόγραμμα 8μηνης κοινωφελούς εργασίας που απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης επιπρόσθετων τυπικών προσόντων. Οι επιτυχόντες ήταν: πτυχιούχοι άνεργοι που στερούνται αυτών των δικαιολογητικών όχι από επιλογή τους, αλλά λόγω της αδυναμίας τους, να πληρώσουν τα απαιτούμενα ποσά, για την έκδοση των αδειών και των αντίστοιχων εισφορών, γιατί είναι άνεργοι.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επί παραδείγματι, απορρίφθηκαν προσλήψεις στον κλάδο Π.Ε. Μηχανικών και άλλων κλάδων κατηγορίας Π.Ε., Τ.Ε., στην κατηγορία Δ.Ε. τεχνικών ειδικοτήτων, Δ.Ε. οδηγών, Δ.Ε. φυλάκων, αλλά και στην κατηγορία Υ.Ε. βοηθητικών ειδικοτήτων οικοδομικών εργασιών, που ξεπερνούν τους 40 άνεργους.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό τους, γιατί αποτελεί αδικία να αποκλείονται άνεργοι που διαθέτουν τα βασικά τυπικά προσόντα, αλλά τους λείπουν τα επιπρόσθετα τυπικά προσόντα.

Αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, για να θέσουν το αίτημα να προσληφθούν όλοι οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί από τον ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία, εφόσον διαθέτουν τα βασικά τυπικά προσόντα, για τις θέσεις που προορίζονται. Στη συνάντηση θα συμμετέχει, αντιπροσωπεία των 92 ανέργων.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να προσληφθούν όσοι διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του προσοντολόγιου των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί πρόκειται για άνεργους που επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ με αυξημένη μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων και για εργασία μόλις 8 μηνών.»

Έχει διαβαστεί 1425 φορές