Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Ελλάδα - Γέφυρα: Συνεχίζουν να διεκδικούν οι φορείς για τους καρκινοπαθείς
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Ελλάδα - Γέφυρα: Συνεχίζουν να διεκδικούν οι φορείς για τους καρκινοπαθείς

από Lepanto RTV
Δυτική Ελλάδα - Γέφυρα: Συνεχίζουν να διεκδικούν οι φορείς για τους καρκινοπαθείς

Τί προέκυψε από τη συνάντηση με τη Γέφυρα

Στις εγκαταστάσεις της Γέφυρα ΑΕ «Χαρίλαος Τρικούπης» βρέθηκαν 61 εκπροσώποι φορέων από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Δωρίδα προκειμένου να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν διέλευση για τους καρκινοπαθείς της ευρύτερης περιοχής από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου . Οι φορείς από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι το αίτημα για μηδαμινό κόστος διέλευσης σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη επιδόματος από το κράτος για την πλειοψηφία των καρκινοπαθών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η συζήτηση κινήθηκε σε καλό κλίμα και οι φορείς αναμένουν απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων όπως η διέλευση να κοστίζει 2,5 ευρώ (με επιστροφή 5 ευρώ) και να είναι απεριόριστης διάρκειας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στη θεραπεία των καρκινοπαθών.

Σημειώνεται δε, πως το σύνολο των παρευρισκομένων στη συνάντηση συμφώνησε στη συνέχιση της διεκδίκησης της δωρεάν διέλευσης και σε κρατικό επίπεδο, κάτι που αναμένεται να δρομολογηθεί εντός του προσεχούς διαστήματος.

Όπως μας μετέφεραν εκπρόσωποι των φορέων, εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί και να γνωστοποιηθεί ευρέως είναι το γεγονός ότι ήδη υπάρχει μία κάρτα αξίας 50 ευρώ για 10 διελεύσεις που προσφέρεται στους καρκινοπαθείς, κάτι που όμως δεν είναι ευρύτερα γνωστό.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση και τις διεκδικήσεις υπέρ των καρκινοπαθών ανήκουν στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ναυπακτίας και Δωρίδος «Όλοι μαζί» και στο Κίνημα Αντίστασης Αλληλέγγυων Πολιτών, ενώ συμμετέχουν συνολικά 6 Δήμοι.

Έχει διαβαστεί 1436 φορές