Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Υγειονομική βόμβα ο καταυλισμός στον Ριγανόκαμπο - Δεκάδες παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Υγειονομική βόμβα ο καταυλισμός στον Ριγανόκαμπο - Δεκάδες παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto

Στο έλεος του Θεού έχουν αφεθεί όσοι διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου στην Πάτρα, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε πληθώρα μολύνσεων και μικροβίων. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρομά είναι άθλιες και η ελλιπής πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση της υγείας τους. Η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων «Υγεία για όλους» βρέθηκε σήμερα στον καταυλισμό προκειμένου να γίνει παιδιατρική κλινική εξέταση και να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Η πρόεδρος του προγράμματος Ελένη Σωτηροπούλου απηύθυνε έκκληση προς τους φορείς της περιοχής να κάνουν κάτι για αυτά τα παιδιά που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Η εξέταση και ο εμβολιασμός πραγματοποίηθηκε από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων «Υγεία για όλους» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την  6η ΥΠΕ, το Δήμο Πατρέων,  την Παιδιατρική κλινική του Γ.Π.Ν. «Καραμανδάνειο», τον Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό τμήμα Πατρών.

 

 

Έχει διαβαστεί 1306 φορές