Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ζιαμπάρα σε Σύψα: «Ακούγονται ψίθυροι στην κοινωνία για την διαφάνειά σας»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ζιαμπάρα σε Σύψα: «Ακούγονται ψίθυροι στην κοινωνία για την διαφάνειά σας»

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ζιαμπάρα σε Σύψα: «Ακούγονται ψίθυροι στην κοινωνία για την διαφάνειά σας»

Ένταση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τη Nostos

«Κάτω από την ίδια τέντα, έγιναν δύο εκδηλώσεις από δύο διαφορετικούς φορείς και με τον ίδιο ανάδοχο» δήλωσε η κα Ζιαμπάρα.

Σφοδρή επίθεση από τον πρώην δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ και την πρώην αντιδήμαρχο Μαρία Ζιαμπάρα, δέχθηκε χθες κατά τον απολογισμό της έκθεσης Nostos, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και υπεύθυνος για την έκθεση, Γιάννης Σύψας.

«Έχουν περάσει 4 μήνες από την έκθεση Nostos η οποία προηγήθηκε των Παζαριών. Ο απολογισμός των Παζαριών έχει έρθει πριν 3 μήνες, ο απολογισμός της Nostos έρχεται τώρα. Γιατί;» είπε απευθυνόμενος προς τον κύριο Σύψα ο πρώην δήμαρχος.

Αναφορά έκανε ο κ Μπουλές και στην διπλή ανάθεση για την τέντα, που κόστισε διπλά στον δήμο.

«Είχατε πει πως θα κάνετε την τέντα για τη Nostos και μετά θα την ξεστήσουμε για να γίνουν τα Παζάρια. Αυτό όμως δεν το κάνατε. Το ξέρει όλος ο κόσμος πλέον αυτό.»

«Στις κριτικές σας παρατηρήσεις αναφέρατε την μη λειτουργία του ποδηλατόδρομου, λες και λειτουργεί τις υπόλοιπες ημέρες. Μην λέτε τέτοια πράγματα και αυτογελοιοποιούμαστε».

«Εάν επιζητάτε την διαφάνεια θα έπρεπε να ζητάτε και την συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Εσείς δεν την θέλατε», είπε καταλήγοντας ο κύριος Μπουλές.

«Ακούγονται ψίθυροι στην κοινωνία για την διαφάνεια της Nostos», ανέφερε η κυρία Ζιαμπάρα ξεκινώντας την τοποθέτησή της. προκαλώντας ερωτηματικά.

«Μας φέρατε εδώ ένα φάκελο χωρίς ημερομηνία, χωρίς να μας πείτε πότε και από ποιους έγινε αυτός ο έλεγχος. Τα νούμερα που μας δίνετε δεν είναι αναλυτικά», συνέχισε η κα Ζιαμπάρα.

«Ξέρετε τι λέει η κοινωνία έξω, ξέρετε τι ψιθυρίζει;  Λέει λοιπόν πως κάτω από την ίδια τέντα, έγιναν δύο εκδηλώσεις από δύο διαφορετικούς φορείς και με τον ίδιο ανάδοχο»

«Η κοινωνία ψιθυρίζει και αν δεν την ακούτε, πρόβλημά σας» είπε κλείνοντας η κυρία Ζιαμπάρα.

Σε αυστηρό τόνο προς τον δήμαρχο μίλησε ο κύριος Μπουλές όταν ξαναπήρε τον λόγο, λέγοντας: «Εάν ξαναπείτε πως λέω ψέμματα, θα σας μιλήσω όπως δεν σας έχω ξαναμιλήσει και δεν θέλω να το κάνω.»

Μετά από παρέκλιση του προέδρου κ Σιαμαντά, απάντησε ο κ Σύψας λέγοντας πως τα όσα ακούγονται και το τι λέγεται δεν τον αφορά. Συνέχισε λεγοντας πως: «η τοποθέτηση του κ Μπουλέ ήταν αρκετά σοβαρή και πολιτική και έτσι θέλω να απαντήσω»

«Έγινε διαγωνισμός και τυχαίνει ο άνθρωπος που είχε πάρει και την Nostos πήρε και τα παζάρια. Τι να κάνουμε δηλαδή, δεν έπρεπε να πληρωθεί; Αν είχε αναλάβει άλλος εργολάβος δεν θα πληρωνόταν;» ανέφερε. «Αυτή είναι η αλήθεια και να βγείτε να το υποστηρίξετε στην κοινωνία» είπε προτρέποντας του δύο δημοτικούς συμβούλους.

Προηγουμένως ο κύριος Μπουλές όμως, είχε υπενθυμίσει στην δημοτική αρχή, όλα όσα έλεγε σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο για τον σχεδιασμό του εγχειρήματος. Τότε η δημοτική αρχή είχε τονίσει πως η εκδήλωση της Nostos θα γινόταν την ίδια περίοδο με τα Παζάρια γιατί θα κατασκευαζόταν μία τέντα και έτσι θα υπήρχε περιορισμός του κόστους.

Στην ίδια συζήτηση υπήρξε αντιπαράθεση και μεταξύ Ζιαμπάρα και Κοτσανά, με την πρώην αντιδήμαρχο να λέει πως τη προηγούμενη περίοδο ήταν όλο καταγγελίες.

«Ναι αλλά για μένα δεν ακούγονται ψίθυροι στην κοινωνία» είπε απαντώντας ο κύριος Κοτσανάς, θυμίζοντας τις προηγούμενες αιχμές της.

 

Έχει διαβαστεί 1463 φορές