Αρχική Ναυπακτία press Διαβάστε την «Ναυπακτία» που κυκλοφορεί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Διαβάστε την «Ναυπακτία» που κυκλοφορεί

από Lepanto RTV
Διαβάστε την «Ναυπακτία» που κυκλοφορεί

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Διαβάστε στην εφημερίδα Ναυπακτία που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 04-08-2023 σε όλα τα περίπτερα της Δυτικής Ελλάδας.

«Πόλεμος» με τις προσλήψεις στο Δήμο Ναυπακτίας. Για «εξαγορά» συνειδήσεων κάνει λόγο η Ενωτική Πρωτοβουλία με αφορμή τα όσα όπως λέει ακούγονται και συμβαίνουν στη Ναύπακτο με την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου της δημοτικής αρχής από άτομα που εργάζονται στο πρόγραμμα αυτό ή ακόμη και συγγενείς τους πρώτου βαθμού. Η παράταξη του Βασίλη Γκίζα, εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο στηλιτεύει την στάση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και την αναμόχλευση του θέματος με τις προσλήψεις στο Δήμο. «Χρειάζεται πραγματικά απύθμενο θράσος να κάνεις λόγο για εξαγορές συνειδήσεων μέσω προσλήψεων με προϋποθέσεις και κριτήρια που ορίζει ο ΟΑΕΔ», απαντά ο Β. Γκίζας.


Με συνεχείς προσχωρήσεις στο ψηφοδέλτιό του, προχωρά προς την κάλπη ο Δημήτρης Γιαννόπουλος. Η παράταξη “Μαζί για τη Δωρίδα” συνεχίζει την στελέχωση του ψηφοδελτίου με δραστήριους ανθρώπους, με αγάπη για τον τόπο τους με αίσθημα και διάθεση προσφοράς.
Τι συμβαίνει τελικά με το γήπεδο της Γαυρολίμνης; Ξεράθηκε ο χλοοτάπητας του γηπέδου στο μεγαλύτερο μέρος του. Για έλλειψη φροντίδας του χλοοτάπητα, κάνει λόγο ο δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς. Με δελτίο τύπου που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, ο γεωπόνος της εταιρείας που έχει αναλάβει την συντήρηση του γηπέδου, καταγγέλλει ότι το τελευταίο δεκαήμερο το γήπεδο έχει πέσει “θύμα” δολιοφθοράς.


Θετική γνωμοδότηση για μεγάλα και σημαντικά έργα, έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Λάμπρου Δημητρογιάννη. Tα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά / αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στην Ιόνια οδό, και ιδίως στο τμήμα Αντίρριο – Κεφαλόβρυσο (ρέματα Χαλούλ Αγάς, Νυφόρεμα, Ριζόρεμα , όπως και έργα προστασίας του ποταμού Εύηνου.


Με νέο δελτίο τύπου η Δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας αναφέρεται στις προϋποθέσεις που πρέπει να μπουν για ένα βιώσιμο Δήμο Ναυπακτίας. Επίσης ασκεί κριτική στο γεγονός ότι από το 2014 που δημιουργήθηκε ο καλλικρατικός Δήμος, μέχρι και σήμερα, πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, με τη συνδρομή σκάφους του λιμενικού, , από την παραλία του Κρυονερίου Ναυπακτίας, 75χρονη γυναίκα. Η άτυχη γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.


Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας μεταφέρθηκε ένας 74χρονος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας κινούνταν με το δίκυκλό του στην περιοχή «Χαλαζιά» όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων με αποτέλεσμα να πέσει από το μηχανάκι.


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης σε εκκλησία της Πάτρας μεταξύ ενός 46χρονου ιερέα μιας 44χρονης πρεσβυτέρας και μιας 29χρονης ενορίτισσας. Η ζηλιάρα παπαδιά, τραβούσε από τα μαλλιά την καλλίγραμμη 29χρονη.


Μια πολύφερνη νύμφη κυκλοφορεί στη Ναύπακτο. Μαρίνα τη λένε και το όνομα της είναι στο στόμα όλων. Οι δημοτικές παρατάξεις, ως προξενητάδες, την μνημονεύουν και την εκθειάζουν, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Το ζήτημα είναι ότι τα χρόνια περνάνε και η Μαρίνα δεν «αποκαθίσταται». Άρθρο του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Πιτσιάκκα.
Κοινή αντίληψη είναι ότι ο Δήμος Ναυπακτίας, δεν διάγει και τα καλύτερά του.
Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, βιώνει μια σύγκρουση μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Πυξίδα Υπάρχει; Ένα άρθρο του Γιάννη Ράπτη για τις επερχόμενες εκλογές.
«Έχουμε ανάγκη πρόσωπα που να βλέπουν το μέλλον. Να βλέπουν την ανάπτυξη του τόπου μέσα από τις δυνατότητες των ανθρώπων του. Να συνθέτουν τις δυνάμεις του και να αξιοποιούν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία». Άρθρο του υποψήφιου δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Μπαρούνη.


Παιδιά και κινητό: Πότε προκαλεί εξάρτηση – Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί είναι εθισμένο. Ένα σημαντικό αφιέρωμα της εφημερίδας σε ένα ζήτημα των ημερών που πρέπει όλοι οι γονείς να διαβάσουν.


Αυτά και άλλα πολλά σε αυτό το τεύχος της εφημερίδας μας... 

Έχει διαβαστεί 549 φορές