Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η Αμαλία Βούλγαρη για την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Η Αμαλία Βούλγαρη για την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Η Αμαλία Βούλγαρη για την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας

''Είναι Ημέρα αναγνώρισης της αξίας της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, συντρόφου, συμπαραστάτη.''

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα της Γυναίκας η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα ισότητας, άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων και των φυλετικών διακρίσεων Αμαλία Βούλγαρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, με ιστορία πάνω από έναν αιώνα, είναι μία ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών και υπογραμμίζει τις κατακτήσεις και τις προόδους που έχουν σημειωθεί και ταυτόχρονα επισημαίνει τις κοινωνικές αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν ακόμη για την επίτευξη της ουσιαστικής Ισότητας.

Είναι Ημέρα αναγνώρισης της αξίας της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, συντρόφου, συμπαραστάτη.

Είναι Ημέρα αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς της στην εξέλιξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων κοινωνιών.

Ωστόσο, ο αγώνας για την ισότητα δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες. Είναι μία «μάχη» που αφορά όλη την κοινωνία και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενεργή υποστήριξη όλων. Οργανισμοί, ομάδες, συλλογικότητες, σύλλογοι Γυναικών, ολόκληρη η κοινωνία των πολιτών, μπορούμε όλες και όλοι μαζί να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να πετύχουμε την πραγματική ισότητα των φύλων, που ακόμα και σήμερα παραμένει ζητούμενο.

Η 8η Μαρτίου λοιπόν δεν είναι μια απλή επέτειος, αλλά μια μέρα-σύμβολο που μας υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες μόνο όταν είναι ενωμένες, με δύναμη και αποφασιστικότητα, μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στην οικογένεια, την εκπαίδευση, την εργασία και την πολιτική για μια κοινωνία δικαιοσύνης, εξαλείφοντας νοοτροπίες και στερεότυπα του παρελθόντος».


Έχει διαβαστεί 382 φορές