Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Άνοιγμα σχολείων: Έρχονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Άνοιγμα σχολείων: Έρχονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Άνοιγμα σχολείων: Έρχονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Τι δήλωσε η Αγαπηδάκη...

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες μέρες ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται. «Πορευόμαστε με τα επιστημονικά δεδομένα» σχολίασε.

Σε συνέντευξή της στα μέσα, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών. «Δεν πρέπει να υποτιμούμε την γρίπη» τόνισε.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης, σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Ερωτηθείσα για τον μίνι ανασχηματισμό, αφού αναφέρθηκε στην συνεργασία της τόσο με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσο και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι οι αλλαγές έγιναν προς όφελος της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα προεκλογικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν όλα τα στελέχη.

Αναφορικά με το ΕΣΥ είπε πως θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

  1. www.msn.com

Έχει διαβαστεί 640 φορές