Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

από Lepanto RTV
Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

“Εκτίναξη” των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε ένα 10ήμερο

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, καθώς οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται τα τελευταία 24ωρα, σχεδόν 2.500 υγειονομικοί νοσούν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η παραλλαγή «Όμικρον» συνεχίζει να «σαρώνει» τη χώρα.

Ταυτόχρονα την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και αύξηση των διασωληνωμένων στους 639.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το αργότερο έως την Δευτέρα θα δοθούν τα φύλλα επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο κατά 50% ώστε να μπορούν να διατηρήσουν και τα ιατρεία τους.

απειλές

«Προχωράμε σε επιτάξεις οι οποίες θα ξεκινήσουν τώρα, και βοηθά επίσης και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες για νοσηλείες ασθενών με Covid. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που πιέζεται εκτός από τα Τμήματα είναι πάρα πολύ όλα τα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων.

Φύλλα πορείας, αν δεν ξεκινήσουν την Παρασκευή σίγουρα ως τη Δευτέρα θα έχουν ξεκινήσει. Για να καλυφθούν τα κενά αυτά και οι επιπλέον ανάγκες που δημιουργούνται από το μεγάλο κύμα αυτή τη στιγμή της Όμικρον που είναι σημαντικές», δήλωσε σχετικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

“Έκτίναξη” εισαγωγών στα νοσοκομεία

Συναγερμός έχει σημάνει για την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, καθώς τις τελευταίες 10 ημέρες οι εισαγωγές αυξάνονται διαρκώς.

Την επαύριο των Χριστουγέννων οι εισαγωγές ήταν κάτω από 300, μία εβδομάδα μετά εκτινάχθηκαν στις 450 και μόλις την Τετάρτη ανήλθαν σε 654. Δηλαδή, παρατηρείται μία αύξηση της τάξεως του 125% μόνο το τελευταίο 10ήμερο.

Είναι πλέον σαφές. Έχουμε περάσει σε μια νέα φάση στη «μάχη» με τον κορονοϊό, με τεράστια διασπορά της «Όμικρον» στην κοινότητα.


Έχει διαβαστεί 725 φορές