Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΔΕΗ: Επιχείρηση κατευνασμού βουλευτών από Σταθάκη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΕΗ: Επιχείρηση κατευνασμού βουλευτών από Σταθάκη

από Αλέξανδρος Κογκόλης
ΔΕΗ: Επιχείρηση κατευνασμού βουλευτών από Σταθάκη

Αναταραχή για την ιδιωτικοποίηση

Σε αποστολή κατευνασμού συμπολιτευόμενων βουλευτών και της ΓΕΝΟΠ, που απειλεί με απεργία, βρίσκεται ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. 

Ο υπουργός Ενέργειας ενημερώνει το απόγευμα βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη Θ.Καρυπίδη για τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, ο ίδιος θα μιλήσει και στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Τη Δευτέρα, ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ. 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης επιβεβαίωσε την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων (όχι και υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση), χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμη το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί. 

Ο ίδιος προειδοποίησε για απεργιακές κινητοποιήσεις και κάλεσε σε συμπαράσταση τους φορείς της κοινωνίας, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας. «Όπως έγινε και το 2014» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πιέζουν για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ και μάλιστα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, δηλαδή εκκίνηση της διαδικασίας το φθινόπωρο με «market test» που θα καταδείξει το ενδιαφέρον της αγοράς για την απόκτηση μονάδων, καθορισμό του «καλαθιού» των προς πώληση μονάδων ως το τέλος του χρόνου και ολοκλήρωση του διαγωνισμού μέσα στο 2018.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί, ότι επίσημη ενημέρωση θα γίνει όταν υπάρξει συμφωνία, αλλά και ότι για τις εξελίξεις κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν φορείς όπως η ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Έχει διαβαστεί 1358 φορές