Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

“Η πραγματικότητα είναι ότι ένα χρόνο τώρα ελλείψει πραγματικής αντιπολιτευτικής πολιτικής και αυτό σας το καταλογίζουν οι πολίτες, όχι εμείς, κάποιοι κάνετε καριέρα πάνω στα θύματα του δυστυχήματος.”

Σε μια ηχηρή απάντηση προς την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα προέβη σήμερα ο κ. Παπαθανάσης, αναλύοντας αποκαλυπτικά ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια στην δικαιοσύνη, την εφαρμογή του Κράτους Δικαίου και την διαδικασία διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: “Από αυτή την διαδικασία θα βγούμε ισχυρότεροι, διότι μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαριστούν όλα και κυρίως να ειπωθούν αλήθειες”.

Επίσης, ανέδειξε την προσήλωσή της Κυβέρνησης στους θεσμούς του Κράτους Δικαίου και την προαγωγή της διαφάνειας. Επικρίνοντας την ανεπαρκή στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολλαπλή χρήση του άρθρου 86 Σ, περί ευθύνης Υπουργών από Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις προτάσεις που έχουν εισαχθεί για την ενίσχυση της διαφάνειας όπως η αλλαγή της βραχείας αποσβεστικής προθεσμίας του Νόμου του α. 86 και την αποτελεσματική λειτουργία του Κράτους από τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανέφερε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη στον Ανώτατο βαθμό (Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) που είναι και η μόνη αρμόδια για να αποδώσει τυχόν ποινικές ευθύνες. Το Δυστύχημα των Τεμπών οφείλεται εκτός από χρόνιες συστημικές παθογένειες και σε ομολογημένα διαδοχικά Ανθρώπινα Λάθη. Μέσα σε 5 λεπτά είχαμε 7 παραβιάσεις του Κανονισμού.

Σημείωσε δε ότι η υπόθεση σύμφωνα με την πορεία που έχει πάρει θα εισαχθεί το επόμενο διάστημα στην ακροαματική διαδικασία γεγονός που αποδεικνύει τη βούληση της Κυβέρνησης για αναζήτηση των Πραγματικών Αιτιών και Ευθυνών, σε πλήρη αντίθεση με την υπόθεση στο “Μάτι” που η τότε κυβέρνηση την είχε αφήσει να σέρνεται χωρίς αίθουσα με κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων ενώ η Δίκη συνεχίζεται ακόμη, μετά από 6 χρόνια.

 Για τον κ. Ανδρουλάκη ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θεώρησε «τυχαία» σκόπιμο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, το οποίο ανέσυρε ένα δημοσιογραφικό “μη θέμα”, παραμονή της Εθνικής μας εορτής που επαναλαμβάνει γεγονότα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συνέβησαν ένα χρόνο πριν σαν να ανακάλυψε κάτι νέο. Το «Τυχαίο» αφήνεται στην Κρίση της Κοινωνίας όπως και το Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαθανάσης επισφράγισε με την τοποθέτηση του την δέσμευσή της Κυβέρνησης για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας στα Τέμπη, την δικαίωση των θυμάτων και των συγγενών τους, καθώς και την αποκάλυψη της αλήθειας.


Έχει διαβαστεί 253 φορές