Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δίδυμες κάλπες: Τα σενάρια εκλογών που μελετά το Μαξίμου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δίδυμες κάλπες: Τα σενάρια εκλογών που μελετά το Μαξίμου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Δίδυμες κάλπες: Τα σενάρια εκλογών που μελετά το Μαξίμου

Οι σχεδιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα για εξάντληση της 4ετίας, οι σχεδιασμοί για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μαξίμου και εκείνο που φαίνεται να προκρίνεται ακόμη και πριν από τον χρόνο των εκλογών είναι το σενάριο για δίδυμες κάλπες.

Γιατί δίδυμες κάλπες

Όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, οι εκλογικοί σχεδιασμοί του Μαξίμου συναρτώνται άμεσα με τις εξελίξεις στο πεδίο της τρίτης αξιολόγησης και γενικώς την πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος και υπαγορεύουν δίδυμες κάλπες σε κάθε περίπτωση. 

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, με προφανή στόχο η λαϊκή δυσαρέσκεια να εκτονωθεί με μεγαλύτερο βαθμό στη δεύτερη κάλπη και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε εκείνη των βουλευτικών εκλογών. 

Ποια είναι τα σενάρια για τις εκλογές

1. Εκλογές την άνοιξη του 2018. Σ' αυτή την περίπτωση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δεύτερη κάλπη θα μπορούσε να είναι αυτή του «συμβουλευτικού» δημοψηφίσματος με φόντο τη συνταγματική αναθεώρηση -ένα ερωτηματολόγιο, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κ.λπ. Είναι προφανές η προσφυγή στις κάλπες την προσεχή άνοιξη συνεπάγεται πως η κυβέρνηση επιλέγει αυτό τον τρόπο διαφυγής μπροστά στο χαμένο στοίχημα της «καθαρής» εξόδου από τα Μνημόνια το ερχόμενο καλοκαίρι.

2. Εκλογές το φθινόπωρο του 2018. Η δεύτερη κάλπη σ' αυτή την εκδοχή μπορεί είτε να είναι ξανά αυτή του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές είτε αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών εάν έλθουν νωρίτερα με τον νέο Καλλικράτη. 

3. Εκλογές τον Μάιο του 2019. Η διεξαγωγή τους μαζί με τις ευρωεκλογές θα αποφασιστεί μόνον εάν τα πράγματα έχουν κυλήσει έως τότε κατ' ευχήν για την κυβέρνηση και δεν έχει υποστεί ακόμη μεγαλύτερη φθορά από τα μέτρα που θα έχουν εφαρμοστεί.
 

Έχει διαβαστεί 1397 φορές
Προηγούμενο άρθρο
Δελτίο Ειδήσεων 06-11-2017
Επόμενο άρθρο
Δελτίο Ειδήσεων 05-11-2017