Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ»

Επικοινωνία της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με τις αρμόδιες αρχές

Επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για το θλιβερό περιστατικό θανατηφόρας κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα, ζητώντας να ριχθεί άπλετο φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του Όλιβερ.

Όπως τονίζει η Δρ. Αυγερινοπούλου, «για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, τον βασανισμό και την κακοποίηση του Όλιβερ, που υπέκυψε στα τραύματά του, θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες διερεύνησης προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να βρεθούν ο δράστης ή οι δράστες, να αποδοθούν ευθύνες, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4830/2021. Ένας νόμος που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων, γιατί αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και φροντίδα. Σύμφωνα με τον νόμο, οι κακοποιήσεις ζώων χαρακτηρίζονται ποινικά ως κακουργήματα. Από τις θλιβερές πρωτιές στην κακοποίηση των ζώων πανευρωπαϊκά, η χώρα μας επιτέλους κάνει βήματα μπροστά, με στόχο να φτάσουμε στο κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η και επιστημονική καταγραφή ότι το ψυχολογικό προφίλ των ατόμων που βασανίζουν και κακοποιούν ζώα είναι αντίστοιχο ατόμων που κακοποιούν ανθρώπους, ενώ στις εγκληματολογικές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι συχνά άτομα που διαπράττουν κατά συρροή εγκλήματα κατά της ζωής, έχουν ιστορικό κακοποίησης ζώων. Και αυτό το στοιχεία της έρευνας θα πρέπει να κινητοποιήσει με τον δυναμικότερο τρόπο τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να δείχνουν μηδενική ανοχή σε ανάλογα περιστατικά».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων, παρενέβη, διατάσσοντας τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την υπόθεση της Αράχοβας.


Έχει διαβαστεί 262 φορές