Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου για ιατρούς, οδοντιάτρους & ειδικευόμενους ιατρούς του ΕΣΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου για ιατρούς, οδοντιάτρους & ειδικευόμενους ιατρούς του ΕΣΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου για ιατρούς, οδοντιάτρους & ειδικευόμενους ιατρούς του ΕΣΥ

Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Η εν λόγω απόφαση περιλαμβάνει τους κανόνες για την υποβολή αίτησης, την τήρηση αρχείων, τις ειδικότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, το περιεχόμενο και τη διάρκεια της απόφασης χορήγησης της άδειας, τις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου για την εφαρμογή των όρων, καθώς και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης αυτών των όρων.

Απόφαση για τον τρόπο ασκήσεως ιδιωτικού έργου από ιατρούς του ΕΣΥ

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μέρος της εφαρμοστικής νομοθεσίας που στοχεύει στην ταχύτατη προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, με τελικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

Η δυνατότητα που δίνεται στους ιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται όχι μόνο να αξιοποιήσει την κλινική τους εμπειρία και να ενισχύσει το εισόδημά τους, αλλά και να αυξήσει την ελκυστικότητα του δημοσίου υγειονομικού συστήματος. Έτσι, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο, καθώς θα τους επιτρέπει να συνδυάζουν την εργασία τους με τον ιδιωτικό τομέα.


Έχει διαβαστεί 248 φορές

  •