Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ηγουμενίτσα: Απολογείται σήμερα ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης

Ηγουμενίτσα: Απολογείται σήμερα ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης

από Lepanto RTV
Ηγουμενίτσα: Απολογείται σήμερα ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης

Φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Φιλιατών παραμένει ο καθ’ ομολογίαν δράστης

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο 27χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονίας της 25χρονης πρώην συντρόφου του, Πηνελόπης, στην Ηγουμενίτσα.

Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Μετά την απολογία του αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 27χρονος φέρεται να ταξίδεψε από το Αιγάλεω στην Ηγουμενίτσα έχοντας μαζί του το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πράξη να είχε προμελετηθεί, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα του κατηγορουμένου και του θύματος.

Μετά την επίθεση ο 27χρονος φέρεται αρχικά να επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και η Πηνελόπη είχαν δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους. Στη συνέχεια, ωστόσο, έπεσε σε αντιφάσεις και ομολόγησε την πράξη του.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η 25χρονη έφερε 15 τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της. Επτά από αυτά εντοπίστηκαν στην πλάτη, ενώ θανατηφόρα ήταν δύο βαθιά τραύματα στον τράχηλο, τα οποία προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.



Παράλληλα, διαπιστώθηκε τραύμα στο χέρι της νεαρής γυναίκας, στοιχείο που δείχνει ότι προσπάθησε να αμυνθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το τελευταίο αντίο στην 25χρονη

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης η κηδεία της Πηνελόπης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Συγγενείς και φίλοι, κρατώντας λευκά λουλούδια, αποχαιρέτησαν την 25χρονη, η οποία εργαζόταν σε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας στην Ηγουμενίτσα και σχεδίαζε να επιστρέψει στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές.

Μετά την εξόδιο ακολουθία μοιράστηκαν κουφέτα και μπομπονιέρες, ενώ η οικογένεια ζήτησε, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο Κέντρο «Διοτίμα», το οποίο στηρίζει γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.

Πηγή: thebest.gr
Έχει διαβαστεί 62 φορές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΤΟΠΙΚΑ


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ