Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εκνευρισμός στην κυβέρνηση από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εκνευρισμός στην κυβέρνηση από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Εκνευρισμός στην κυβέρνηση από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

Απάντηση Τσακαλώτου με πολλούς παραλήπτες

Οι φήμες περί διάστασης Τσίπρα - Τσακαλώτου κυρίως για τη μορφή της διαπραγμάτευσης και τον χρόνο ολοκλήρωσής της, τροφοδοτούμενες κυρίως από την πίεση που αισθάνεται η κυβέρνηση μετά το Eurogroup, οδήγησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να διαβεβαιώσει πως «οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι άριστες».

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως «υπάρχει στενότατη συνεργασία και βαθιά συναντίληψη πολιτική και ιδεολογική στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε όλα τα ζητήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομοίως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν οποιασδήποτε μορφής ένταση στις σχέσεις των δύο και έδιναν βάρος στην ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία κατακεραυνώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του απέναντι στη διαπραγμάτευση και συνολικότερα για τις καταγγελίες του περί καθυστερήσεων στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος πάντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνει: «Πάνω από το 1/3 της συμφωνίας είναι απολύτως ολοκληρωμένο. Ενα δεύτερο 1/3 ίσως λίγο παραπάνω, είναι απόλυτα συμφωνημένο με τους θεσμούς και είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης με νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους κ.λπ. Το τελευταίο κομμάτι είναι σε πολιτική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και είναι λογικό να μην έχει συμφωνηθεί, πόσω μάλλον να έχει νομοθετηθεί».

Βεβαίως, κάποιοι «είδαν» πίσω από τη δήλωση Τσακαλώτου μια έμμεση απάντηση προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για όσα είπε -ή μάλλον δεν είπε- στον ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε για το περίφημο 1/3 υλοποίησης των προαπαιτουμένων του προγράμματος. 

Αυτή ήταν άλλωστε και η αιτία της έντασης που καταγράφηκε live τη νύχτα της Τετάρτης στη Βουλή, στη συζήτηση για τα συμπεράσματα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, με τον υπουργό Οικονομικών να ζητά τον λόγο επί προσωπικού και τον Πρόεδρο της Βουλής να του υποδεικνύει πως πρέπει να περιμένει. 

Η ένταση, η οποία φαίνεται με βάση σχόλια συνεργατών των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει βάθος, οφειλόταν στο γεγονός πως το οικονομικό επιτελείο θεώρησε πως οι δηλώσεις Βούτση «δεν βοήθησαν», κλίμα που προφανώς μεταφέρθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής.

Από την άλλη, από την πλευρά του Νίκου Βούτση αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξε ένα επικοινωνιακό έλλειμμα που οδηγεί σε αμηχανία όλα τα στελέχη όταν δέχονται ερωτήσεις για ζητήματα για τα οποία δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα. Κύκλοι του προέδρου της Βουλής έλεγαν ότι η Βουλή έχει κάνει αυτά που υπήρχαν στη συμφωνία και οι εκκρεμότητες αφορούν Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις. 

Πάντως, η «Αυγή» επικαλείται δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με την οποία η φημολογία περί καβγάδων στην κυβέρνηση είναι «πολιτικός αφρός», για την οποία δεν υπάρχει λόγος να δώσει συνέχεια.

 

Έχει διαβαστεί 1440 φορές