Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εκτάκτως στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος-Σταθάκης, για προαπαιτούμενα και υποδόση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος-Σταθάκης, για προαπαιτούμενα και υποδόση

από Lepanto RTV

Θα έχουν συνάντηση με τον Μοσκοβισί

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν εκτάκτως τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προκειμένου να συζητήσουν με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί τα κρίσιμα θέματα των προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,9 δισ. ευρώ καθώς και για τη δεύτερη αξιολόγηση.Μεταξύ άλλων στο τραπέζι θα τεθούν τα εργασιακά, η έναρξη της λειτουργίας του υπερταμείου, οι εξωδικαστικοί μηχανισμοί για τα κόκκινα δάνεια και φυσικά το θέμα του πλεονάσματος. Η Αθήνα, άλλωστε, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μείωση του πλεονάσματος για μετά το 2018, επιδιώκοντας τη συμφωνία σε αυτό της ηγεσίας των δανειστών, αν και σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να προχωρήσει και μονομερώς.

Στις Βρυξέλλες οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης θα έχουν και άλλες συναντήσεις, π.χ. με ευρωπαίους Επιτρόπους, ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης για τη συνεδρίαση του Euroworking Group, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στη βελγική πρωτεύουσα.

Υπεύθυνος

Με απόφαση Γιούνκερ, πάντως, ο Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει αρμόδιος από την Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, αντικαθιστώντας τον Β. Ντομπρόβσκι που ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Βρετανού Επιτρόπου το χαρτοφυλάκιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πηγή: real.gr
Έχει διαβαστεί 1433 φορές

Ακολουθήστε μας...