Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΗΜΕΡΙΔΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι


Με επιτυχία και με ένα ευχάριστο κλίμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο “Προστασία Οικοσυστημάτων Πηγή Ζωής και Παραγωγής Πλούτου” που διοργάνωσε η Αιτωλική Αναπτυξιακή στο Διοικητήριο Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Στην ημερίδα παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, ο Γενικός Γραμματέας  Ενωσιακών  Πόρων και Υποδομών  Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομάτης, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας καθώς και άλλοι φορείς της περιοχής.

 Οι εισηγήσεις ήταν χωρισμένες σε τέσσερεις ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορούσε την προστασία του περιβάλλοντος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Εισηγητές ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Μιχάλης Σκορδάς Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Καβάλας και ο Επιστημονικός Σύμβουλος αλιευτικών λιμνοθαλασσών και ιχθυολόγος Βαγγέλης Δημητρίου.

Η δεύτερη ενότητα αφορούσε τη διαχείριση  απορριμμάτων με εισηγητές τους καθηγητές Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παπαθεοδώρου και Κων/νο Κουτσικόπουλο. Συμμετείχαν επίσης η Γεωλόγος – Περιβαλλοντολόγος  Σισία Ρούσση  καθώς και ο Γεώργιος Γκίλης Πρόεδρος Συνδέσμου Αλιευτυκών Συνεταιρισνών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών.

Η τρίτη ενότητα αφορούσε τις καλές πρακτικές με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα Περιβαλλοντικά προβλήματα στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου  - Αιτωλικού, τη βιώσιμη αλιεία ως μια εναλλακτική προσέγγιση και την ανάδειξη και αξιοποίηση της τοπικής ταυτότητας του Μεσολογγίου με εισηγητές τον Περιβαλλοντολόγο Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιάννη Σελιμά, τον Υδροβιολόγο Μιχάλη Μαργαρίτη και το στέλεχος οργανισμού MESSOLONGHIBYLOCALSΑλέξανδρο Παναγιωτόπουλο. Και…

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα,  αφορούσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία  και εφαρμογές καινοτομίας για την αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος με εισηγητές τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο Γενικό Διευθυντή Αιτωλικής Αναπτυξιακής και τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη  Μουτόπουλο.

Συντονιστής των εισηγήσεων ήταν ο Δημοσιογράφος Νίκος Ανδρίτσος.


Έχει διαβαστεί 643 φορές