Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο ΕΝΦΙΑ μπλοκάρει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας
  • Μεσολόγγι: Πρόγραμμα εορτασμού παραδοσιακού εθνικού-θρησκευτικού πανηγυριού Άη-ΣυμιούΟ Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διαθέτει λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών
  • Το 3 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου στα βήματα της Τεχνητής ΝοημοσύνηςΗ διάχυση των αποκτηθεισών γνώσεων και εμπειριών συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των διδακτικών πρακτικών.
  • Ενημερωτικές δράσεις για την οδική ασφάλεια σε μαθητές  σχολείων της ΑιτωλοακαρνανίαςΤις ομιλίες παρακολούθησαν περισσότεροι από -650- μαθητές
  • Δυναμική συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Κάτω Αχαΐα για την πιστοποίηση του αχαϊκού ελαιολάδουΗ πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο αχαϊκό ελαιόλαδο, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα και την εξωστρέφειά του τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.
  • Με συγκίνηση και τιμή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο ΜεσολόγγιΜε έκδηλη την ιστορική συγκίνηση, το αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος και την ύψιστη συμβολική σημασία, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Μεσολόγγι: Πρόγραμμα εορτασμού παραδοσιακού εθνικού-θρησκευτικού πανηγυριού Άη-Συμιού1 Το 3 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου στα βήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης2 Ενημερωτικές δράσεις για την οδική ασφάλεια σε μαθητές  σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας3 Δυναμική συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Κάτω Αχαΐα για την πιστοποίηση του αχαϊκού ελαιολάδου4 Με συγκίνηση και τιμή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι5

Ο ΕΝΦΙΑ μπλοκάρει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ο ΕΝΦΙΑ μπλοκάρει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας

Τι πρέπει να κάνετε

«Μπλόκο» στην έκδοση φορολογικής ενημερότητας βάζουν οι βεβαιωμένες οφειλές του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές ακόμη και εάν δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες και υπερβαίνουν τα 30 ευρώ θα πρέπει να περάσουν από την εφορία τους για να πάρουν τη φορολογική ενημερότητα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτων.

Αν δεν υφίστανται χρέη η έκδοση ενημερότητας είναι μια απλή υπόθεση μερικών κλικ στον υπολογιστή. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να περάσουν από την εφορία αλλά μπορούν να λάβουν ενημερότητα από το σπίτι ή το γραφείο τους. Όταν όμως έχει μεσολαβήσει η βεβαίωση φόρων όπως ο φόρος εισοδήματος ή ο ΕΝΦΙΑ, τότε δεν είναι δυνατή η διαδικτυακή έκδοση της ενημερότητας. 

Συγκεκριμένα, το Taxisnet δεν εκδίδει φορολογική ενημερότητα διαδικτυακά, ακόμα και στην περίπτωση όπου υπάρχουν απλώς βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, εφόσον η ενημερότητα ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου και είσπραξη χρημάτων.

Εάν ο φορολογούμενος οφείλει έως 30 ευρώ (βεβαιωμένα χρέη στον ΑΦΜ του ή οφειλές για τις οποίες έχει την ευθύνη καταβολής), και εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης ενημερότητας (έχουν υποβληθεί η απαιτούμενες δηλώσεις, δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης), μπορεί να λάβει αποδεικτικό ενημερότητας διαδικτυακά για κάθε νόμιμη χρήση, εκτός της είσπραξης χρημάτων και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.

Στην περίπτωση όπου υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και εάν βρίσκονται σε ενήμερη ρύθμιση, από το Τaxisnet μπορείτε να εκδώσετε ενημερότητα για όλες τις άλλες χρήσεις πλην της είσπραξης χρημάτων και της μεταβίβασης ακινήτων. Για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις θα πρέπει να περάσετε από την εφορία, η οποία θα παρακρατήσει από το τίμημα μεταβίβασης του ακινήτου τη συνολική οφειλή.

Έχει διαβαστεί 1816 φορές

Ροή Ειδήσεων

Πολιτισμός

Με συγκίνηση και τιμή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι

Με έκδηλη την ιστορική συγκίνηση, το αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος και την ύψιστη συμβολική σημασία, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.