Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν το 100%!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν το 100%!

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν το 100%!

Τι πρέπει να γνωριζουν

Ο χρόνος «τρέχει» για τις επιχειρήσεις  και τους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά «ξέχασαν» στη συνέχεια να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η διορία που τους έχουν δώσει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ για την υποβολή των δικαιολογητικών λήγει στις 31 Αυγούστου 2022.

Οσοι δεν προλάβουν και χάσουν τη συγκεκριμένη προθεσμία τότε θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν και μάλιστα εφάπαξ και με τόκο. Και αυτό γιατί η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων.

Τι πρέπει να γνωριζουν

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybusinessSupport ενώ επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν τα ποσά της ενίσχυσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:


Στις 31 Αυγούστου 2022 εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Συνολικά, η οφειλή του κρατικού δανείου εξοφλείται σε 96 άτοκες δόσεις.

Σε περίπτωση που τα προς επιστροφή ποσά βεβαιώθηκαν μετά την 25η  Ιουλίου 2022,  η πρώτη και η δεύτερη μηνιαία δόση θα πρέπει να καταβληθούν έως την 31η Αυγούστου 2022.

Μέχρι 31 Αυγούστου 2022 έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν έξτρα έκπτωση 15% οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες για τους οποίους το εκκαθαριστικό της επιστρεπτέας προκαταβολής εκδόθηκε και αναρτήθηκε στον λογαριασμό τους στο Taxisnet μετά τις 25 Ιουλίου 2022.

Δεν ισχύει η επιπλέον έκπτωση 15% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους φορολογούμενους που η οφειλή βεβαιώθηκε μετά τις 25 Ιουλίου 2022 και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μετά τη συγκεκριμένη προθεσμία, δηλαδή μετά τις 25 Ιουλίου.

Έχει διαβαστεί 479 φορές

  •