Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία  του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκου Πιερακκάκη. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  για τη δυναμική συμβολή της στις νίκες της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται, επιτέλους, το ελεύθερο πανεπιστήμιο, που εσείς περιγράψατε πρώτοι από το 1987. Ποτέ άλλοτε η εκπαίδευση δεν ενισχύθηκε τόσο σε όλες τις βαθμίδες. Φέτος, η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια σε σχέση με το 2018 ενώ πάνω από το 70% των άρθρων του νομοσχεδίου αφορούν τα δημόσια πανεπιστήμια».
Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης, του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 100 φοιτητές σχετικά με τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατατέθηκαν προτάσεις και ψηφίσματα και ύστερα από τη διαρκή διαβούλευση των μελών της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχώρησε σε καταστατικές αλλαγές, όπως, μεταξύ άλλων, την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση των εσωτερικών της διαδικασιών και την επικύρωση της κατάργησης της αφισοκόλλησης. 
Επιπλέον, έθεσε ως βασικές της προτεραιότητες, την προαγωγή της επιστημονικότητας, την περαιτέρω τριβή των φοιτητών με το αντικείμενό τους και την αγορά εργασίας και την ολοένα και πιο παραγωγική συμμετοχή των νέων στα κοινά. Σύμμαχός της σε αυτή την προσπάθεια και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οι Οργανώσεις του εξωτερικού και της Κύπρου. 
Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου, επεσήμανε: «Όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια, κάναμε τη διαφορά. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Γιατί η διαφορά είναι πως σήμερα, οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γίνονται πράξη. Οι κόποι μας δικαιώνονται και γνωρίζουμε πια πως κάθε μας βήμα έγινε με πυξίδα ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο».
Με την ιδιότητά τους ως πρώην Γραμματείς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απηύθυναν χαιρετισμό οι Απόστολος Σιαμπάνης, Δήμος Κατσιγιάννης, Σπύρος Σταυρίδης, Αθανάσιος Τσόβολος, Σωτήρης Μασούρης, Δημήτρης Βολουδάκης, Απόστολος Μπακόλας, Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Στάσης, Μένιος Κορομηλάς, Κώστας Τσιαγκλιώτης και Κατερίνα Κορωνιά ενώ παρευρέθηκαν οι Γιώργος Βουλγαράκης, Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Παπανικολάου οι οποίοι έχουν διατελέσει, μεταξύ άλλων, και Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη απηύθυνε χαιρετισμό και ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, φίλος και στενός συνεργάτης του εκλιπόντος πρώην Γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αντώνη Μαγγλάρη. 
Την Εθνική Συνδιάσκεψη τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Οδυσσέας Ζώρας, ο Γενικός Διευθυντής ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Νίκος Τσιλίφης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΝΔ Νίκος Παπουτσής, ο Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΝΔ Κώστας Μαμουλής, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, ο πολιτευτής Σπύρος Καρανικόλας και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.  
Από τις Οργανώσεις Εξωτερικού και της Κύπρου παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του EDS Vladimir Kljajić και ο Πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Δήμος Κουντούρης ο οποίος, συνυπέγραψε με τον Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζή Σωτηρίου, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φοιτητικών παρατάξεων.
Έχει διαβαστεί 346 φορές