Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Για ποιες συναλλαγές μειώνονται οι προμήθειες POS κατά 50%
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Για ποιες συναλλαγές μειώνονται οι προμήθειες POS κατά 50%

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Για ποιες συναλλαγές μειώνονται οι προμήθειες POS κατά 50%

Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή

Nομοθετική ρύθμιση για μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών στα POS για ποσά έως 10 ευρώ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, είπε πως εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής τους. Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως η καταληκτική προθεσμία είναι η 31η Ιουλίου και δεν θα δοθεί παράταση.

Επίσης, ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.
Σημείωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000«εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Για τον πληθωρισμό ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως επιμένει, ωστόσο αν συγκριθεί με τους προηγούμενους μήνες διαπιστώνεται μείωσή του, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξή.
Αν δεν τύχει κάτι σε διεθνές επίπεδο, με την πορεία των πραγμάτων η πρόβλεψη είναι το φαινόμενο του πληθωρισμού βαίνει σιγά σιγά σε αποκλιμάκωση, σημείωσε. Το φαινόμενο είναι σε αποδρομή, ανέφερε χαρακτηριστικά.
πηγή:newsbomb

Έχει διαβαστεί 527 φορές