Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00 μμ στο Σύνταγμα.

Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.

Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και την σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Αδέλφια

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κλείσαμε 4 χρόνια και 6 μήνες αγώνα υπεράσπισης της ενιαίας λειτουργίας.

 

Μέσα σε αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση σπατάλησε 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα 400 από την πώληση  προϊόντων της ΛΑΡΚΟ που με την εργασία μας παράχθηκαν. Παράλληλα δεχθήκαμε δυσβάσταχτες περικοπές στους μισθούς μας με αποτέλεσμα να έχουμε καταστραφεί οικονομικά, παρασύροντας τις περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς.

 

Αυτά τα χρήματα ήταν υπέρ αρκετά για τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την ανάπτυξη της με κατασκευή μονάδας παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την καταβολή του μόχθου των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων μικροεργολάβων. Το άνοιγμα εκατοντάδων νέων ειδικευμένων θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Το σχέδιο όμως της Κυβέρνησης απέτυχε. Κατάφερε να απαξιώσει την μοναδική βιομηχανία που παράγει σιδηρονικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην συνέχεια πάγωσε την τσιμινιέρα της και σταμάτησε την παραγωγή της, ενώ μετέπειτα την «ξεπούλησε» με 6 ευρώ το στρέμμα, 6 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, δηλαδή όσο βγάζει η ΛΑΡΚΟ σε μια εβδομάδα.

 

«Μία με το μαστίγιο,  μία με το καρότο». Μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο η Κυβέρνηση προσπάθησε πολλές φορές να μας πετάξει έξω από την ΛΑΡΚΟ, να μας εξωστρακίσει από τον τόπο μας και τα σπίτια μας.

 

Μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε  να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτήτη, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - AD HOLDING που θέλει να βγάλει τους εργαζόμενους από την μέση έτσι ώστε να την κάνει σκραπ, να αρπάξει 500 εκατομμύρια ευρώ από την ισοπέδωση της ΛΑΡΚΟ και παράλληλα να βάλει στο «σεντούκι»  20 δισεκατομμύρια ευρώ νικελίου για να το αξιοποιήσει, οπότε και όπως της «καπνίσει».

 

Η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων και η πρωτόγνωρη έκφραση αλληλεγγύης εκατοντάδων σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα, τους έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση της τελικής πράξης του εγκλήματος.

 

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έχει μετατραπεί σε μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της για ολόκληρη την περιοχή γύρω από αυτή και συνεχίζεται μέχρι τη νίκη.

 

Σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση διαθέτει άλλα 56 εκατομμύρια ευρώ από το κρατικό προϋπολογισμό για να μας πετάξει σαν «στημένες λεμονόκουπες» και να «πέσουν» στη συνέχεια υπογραφές της μεταβίβασης. Η πρόταση των εργαζομένων είναι με τα χρήματα που έχει ΛΑΡΚΟ στα  ταμεία της να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας.

 

Αδέρφια

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι χωρίς την έκφραση αλληλεγγύης δεν θα τα είχαμε καταφέρει ως και σήμερα.

 

Μπροστά μας έχουμε ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Κυβέρνησης στις 12 Μαΐου ετοιμάζονται να μας πετάξουν έξω από τις δουλειές μας και τα σπίτια μας.

 

Είναι αδίστακτοι,  με την απομάκρυνση των εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ ενεργοποιούν το κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος. Βάζουν σε κίνδυνο σχολεία, ιατρεία, σπίτια, οικογένειες, αρρώστους και παιδιά.

 

Κοιτάζοντάς σας κατάματα και ευχαριστώντας σας από καρδιάς για την αμέριστη αλληλεγγύη που έχετε εκφράσει στους αγώνες μας μέχρι σήμερα, σας καλούμε, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να εκφραστεί, ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο αποτελεσματικά η αλληλεγγύη σας.

 

Σε αυτή τη βάση σας καλούμε να στηρίξετε οικονομικά τα σωματεία μας. Σας καλούμε να γίνεται οι καθημερινοί προπαγανδιστές του εγκλήματος στη ΛΑΡΚΟ και του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων.

 

Σας καλούμε με τη φυσική σας παρουσία, όλοι μαζί, την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00 μμ  στο Σύνταγμα, να δώσουμε άλλη μία μάχη.

 

Δεσμευόμαστε απέναντί σας, εάν χρειαστεί ντουβάρι στα ντουβάρια της ΛΑΡΚΟ θα γίνουμε. Έξω από αυτήν  δεν πρόκειται να βγούμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μπουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας και οι  άρρωστοι συνάδελφοί μας. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τα  μάρμαρα των νεκρών εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Χρόνια πολλά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά.

Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη.

Συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.

 

Καλή αντάμωση αδέρφια.

Καλούς αγώνες.

 

Με τιμή και συναδελφικότητα

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Έχει διαβαστεί 320 φορές