Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Και στο τάγμα εφόδου Νίκαιας ο συλληφθείς για την επίθεση στον φοιτητή
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Και στο τάγμα εφόδου Νίκαιας ο συλληφθείς για την επίθεση στον φοιτητή

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Και στο τάγμα εφόδου Νίκαιας ο συλληφθείς για την επίθεση στον φοιτητή

Αναμένεται η απολογία του

Ο 42χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για την άγρια επίθεση κατά του 24χρονου φοιτητή κοντά στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ, είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, τα μέλη του οποίου κατηγορούνται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής που εργάζεται στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες για την επίθεση εις βάρος του 24χρονου φοιτητή. 

Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία σε βάρος του στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης κατά του 24χρονου φοιτητή οδηγήθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, να απολογηθεί. 

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος, τη Δευτέρα, ο 42χρονος το 2013 φωτογραφιζόταν μαζί με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη στην κεντρική πλατεία της περιοχής. 

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα, ο 42χρονος εικονίζεται στο πλευρό του πυρηνάρχη Νίκαιας και της Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Στο τάγμα βρίσκεται και ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά τη βραδιά της δολοφονίας, Γιάννης Καζαντζόγλου. 

Όλοι τους κρατάνε ξύλινα ρόπαλα, φοράνε κράνη, μπουφάν και γάντια μηχανής, ενώ το τάγμα επιθεωρεί ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Στο τάγμα εφόδου διακρίνονται και άλλα μέλη του πυρήνα Νίκαιας που σήμερα δικάζονται για την οργανωμένη δολοφονία του Π. Φύσσα. 

Η συγκέντρωση του τάγματος εφόδου είχε βιντεοσκοπηθεί και στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο δημοσιοποιεί το Έθνος, οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται «ετοιμοπόλεμοι» να λαμβάνουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη. 

Στην αρχή δεν έχουν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είναι διασκορπισμένοι και προφανώς αναμένουν «οδηγίες». Αργότερα, όταν μάλλον έφτασε η ώρα να «εκτελέσουν» την αποστολή τους, τα μέλη του τάγματος εφόδου Νίκαιας στοιχίζονται, φορούν τα κράνη τους και ξεκινούν να χτυπούν με δύναμη τα ρόπαλα πάνω στις σιδερένιες ασπίδες που φέρουν.

Στην κατάθεσή του στις ανακριτικές Αρχές, μάρτυρας έχει κατονομάσει τον 42χρονο ως δράστη της επίθεσης κατά του 24χρονου φοιτητή και έχει αναφέρει ότι είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση.

Επιπλέον, ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού Channel 4 είχε «συλλάβει» το στέλεχος της οργάνωσης να λειτουργεί ως υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Μεσογείων. Συγκεκριμένα, εμπόδιζε τη λήψη πλάνων και την είσοδο των ξένων δημοσιογράφων στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων. Ο ίδιος έχει φωτογραφηθεί να εισέρχεται στα γραφεία φορώντας μπλούζα στην οποία αναγραφόταν «Χρυσή Αυγή - Ασφάλεια».

Έχει διαβαστεί 1682 φορές