Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Καιρός: Πότε υποχωρεί ο καύσωνας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καιρός: Πότε υποχωρεί ο καύσωνας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Καιρός: Πότε υποχωρεί ο καύσωνας

Αφόρητη ζέστη θα μας ταλαιπωρήσει για πολλές ακόμα ημέρες και σίγουρα μετά και το δεύτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Οι μετεωρολόγοι από την πρώτη στιγμή είχαν κάνει λόγο για μια θερμή εισβολή που θα δοκιμάσει τις αντοχές μας για τουλάχιστον 10 μέρες αλλά όπως δείχνουν νεότερα προγνωστικά μοντέλα, το κύμα καύσωνα φαίνεται πως θα παραταθεί, κάνοντας τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, ιδιαιτέρως καυτό.

Η θερμοκρασία  σήμερα και αύριο θα φτάνει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Για τις επόμενες τουλάχιστον 10 ημέρες δεν προβλέπεται μείωση της θερμοκρασίας, «η ζέστη ήρθε για να μείνει» τόνισε ο Μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Από την Παρασκευή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα δεν αποκλείεται, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, να σημειωθούν και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλη την νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά. Για παράδειγμα στην Αττική, το θερμόμετρο – πολύ πιθανόν μέχρι τις 25 Ιουλίου – να μην πέσει, το μεσημέρι, κάτω από τους 37 βαθμούς.


Έχει διαβαστεί 2078 φορές

  •