Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

΄΄ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια΄΄

Οι Φοιτητικοί  Σύλλογοι  Φυσικού, Μαθηματικού, Η/Υ, Ιατρικής και Βιολογικού απευθύνουν  κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε όλο το λαό της Πάτρας να συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνουν, με τίτλο: «ΟΧΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ο αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση είναι υπόθεση όλου του λαού», την Παρασκευή 16/2/2024 και ώρα 18:30, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Το κάλεσμα:

Οι φοιτητές δίνουμε μαζικά τον αγώνα μας εδώ και πέντε εβδομάδες  απέναντι στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση στις 10/2. Η πανελλαδική, πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Αθήνα, που πλημμύρισε από τη συμμετοχή εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες φοιτητών, μαθητών, ενώ πλαισιώθηκε από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορείς, σωματεία και ολόκληρη την κοινωνία έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα!

Η κυβέρνηση ψεύδεται όταν λέει πως «δεν παραβιάζεται το άρθρο 16».Πρόκειται για μια ευθεία παραβίαση του άρθρου 16, που έχει κατοχυρωθεί με αγώνες, και αν περάσει, θα απειλήσει αντίστοιχα κεκτημένα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει μέσα στις εξεταστικές μας και με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει νομοσχέδιο για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έρχεται να ενταθεί η  κατεύθυνση για απόσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και ρευστοποιείται το περιεχόμενο και οι τίτλοι σπουδών. Ακόμη, η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας. Για τους πολλούς θα υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα εμπόδια-κόφτες για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε, ενώ για κάποιους ελάχιστη βάση πληρωμής που θα αγοράζουν σπουδές και ισάξια πτυχία!

Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια,  οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είδαμε στην πανδημία και τα Τέμπη.

Μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε γράφοντας τη δική μας ιστορία για την διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τον αγώνα που δίνει και θα δίνει το φοιτητικό, το μαθητικό και το εργατικό κίνημα.

Ο αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση είναι υπόθεση όλου του λαού. Καλούμε, λοιπόν, όλο το λαό της Πάτρας να συμμετέχει στην εκδήλωση των Φοιτητικών μας Συλλόγων απέναντι στο νέο νομοσχέδιο προκειμένου ο αγώνας που δίνεται από τους φοιτητές να ανοίξει και στην κοινωνία!


Έχει διαβαστεί 235 φορές