Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κατατέθηκε στην Βουλή νέο σχέδιο του Παππά για τηλεοπτικές άδειες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κατατέθηκε στην Βουλή νέο σχέδιο του Παππά για τηλεοπτικές άδειες

από Lepanto RTV
Κατατέθηκε στην Βουλή νέο σχέδιο του Παππά για τηλεοπτικές άδειες

Από το ΕΣΡ ο αριθμός των αδειών

Ανοίγει ο δρόμος για νέα δημοπρασία

Κατατέθηκε επίσημα στην Βουλή η τροπολογία του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με βάση την οποία καταργείται και τυπικά το αντισυνταγματικό άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Στην σχετική ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρει:

«Επισημαίνεται ότι με προηγούμενη τροπολογία, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016, η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου είχε ανασταλεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάτι που έγινε τον Ιανουάριο του 2017, και ενόψει των προσπαθειών συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Βουλής.

Περαιτέρω, με την κατατεθείσα τροπολογία ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), καθ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021».

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, το ΕΣΡ αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές. Επομένως, ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας.

Έχει διαβαστεί 1417 φορές