Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κατάθεση πινακίδων: Τι ισχύει - Τι να προσέχετε στη διαδικασία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κατάθεση πινακίδων: Τι ισχύει - Τι να προσέχετε στη διαδικασία

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Κατάθεση πινακίδων: Τι ισχύει - Τι να προσέχετε στη διαδικασία

Τι να προσέχετε στη διαδικασία κατάθεσης πινακίδων οχήματος...

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η παράταση που δόθηκε στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 29/2/2024, ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων. Όσοι δηλαδή επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες και δεν σκοπεύουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος, μπορούν να κυκλοφορούν το όχημά τους χωρίς κυρώσεις έως τις 29/2/2024.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας γίνεται online μέσω της πλατφόρμας MyCar όπου μπορεί να βρει κανείς και τα τέλη κυκλοφορίας 2024. Με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης «γλιτώνει» από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, της ασφάλειας και φυσικά δεν υπόκεινται στα αντίστοιχα τεκμήρια διαβίωσης για την κατοχή οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πινακίδες αφαιρούνται και φυλάσσονται από τον ίδιο τον κάτοχο καθώς δεν απαιτείται η κατάθεσή τους στην Εφορία, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση που ο κάτοχος του επιθυμεί να το θέσει σε κυκλοφορία.

Επίσης η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων χρόνων ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

Να θυμάστε ότι αν διαπιστωθεί από τις Αρχές ότι το όχημα κυκλοφορεί ενώ βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας -με τις πινακίδες επάνω- τότε πλέον των διπλάσιων τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής, επιβάλλεται και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.


Έχει διαβαστεί 145 φορές