Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Χορήγηση  Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

Η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 αρχίζει στις 4 Απριλίου 2024 διαρκεί έως 31 Οκτωβρίου 2024

Αφορά σε  άτομα με  ποσοστό  αναπηρίας  τουλάχιστον  67%, και με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου με αναπηρία 67% και πάνω που συνοικεί και βαρύνει το φορολογούμενο (εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω). Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης Τυφλότητας και Βαριάς Νοητικής Υστέρησης (Β.Ν.Κ.) που λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται Κάρτα Μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

Η εξυπηρέτηση του κοινού,  γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την  προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, που είναι:

·         Αίτηση -υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής  (δίνεται από την υπηρεσία)

·         Φωτοτυπία γνωμάτευσης  υγειονομικής επιτροπής οπού θα αναγράφεται το παθολογοανατομικο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και θα αναφερεται η διάρκεια αυτής   η γνωμάτευση  ΚΕ.Π.Α ( όσοι διαθέτουν ψηφιακή κάρτα αναπηρίας σε ισχύ με τη σήμανση ΙΙ δεν απαιτείται γνωμάτευση υγειονομικών επιτροπών )

·         Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ (επίδομα) από τον ΟΠΕΚΑ,   μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση χορήγησης επιδόματος (όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας  ο αριθμός και η ημερομηνία γνωμάτευσης  υγειονομικής επιτροπής και η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο).

·         Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

·         Φωτοαντίγραφο   εκκαθαριστικού σημειώματος  τελευταίας φορολογικής δηλωσης

Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωση τους, δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το αστικό ΚΤΕΛ αλλά μόνο για το υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.      

Για νέους δικαιούχους απαιτούνται  όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά και  επιπλέον  δυο   πρόσφατες φωτογραφίες

Για  ανανέωση και έκδοση νέων καρτών,  καθώς και για   περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε σε όλα τα ΚΕΠ των Δήμων της Π.Ε. Αχαΐας και  στην     Δ/νση    Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας: (Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, τηλ. 2613620712 2613620728,  Α΄ ΟΡΟΦΟΣ -  ΓΡΑΦΕΙΟ 3 & 4)

Έχει διαβαστεί 982 φορές