Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι Δήμαρχοι στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι Δήμαρχοι στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι Δήμαρχοι στην συνεδρίαση  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας

Επίκειται κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ τις επόμενες ημέρες στο Αγρίνιο, προκειμένου να διερευνηθεί η ταύτιση των απόψεων και να μεθοδευτεί μια κοινή συντονισμένη διεκδικητική προσπάθεια .

Την έντονη ανησυχία τους για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και  ακυρώνουν η περιορίζουν αισθητά το έργο τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας.

Κυρίαρχο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης το Χρηματοδοτικό. Οι Δήμοι συνεχώς καλούνται να αναλάβουν νέες και σύνθετες Αρμοδιότητες χωρίς μεταφορά πόρων και με περιορισμένους τούς ήδη υπάρχοντες . Επιτακτική είναι η ανάγκη η κυβέρνηση να επεξεργαστεί άμεσα ένα  “ Νεο  Χρηματοδοτικό Εργαλείο “ αντίστοιχο με το Πρόγραμμα Θησέας του παρελθόντος  που να αφορά την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών έργων από την ΤΑ με ενισχυμένους Προϋπολογισμούς. Επιπλέον επιτακτική είναι η ανάγκη για μια γενναία έκτακτη χρηματοδότηση, καθώς και να διευθετηθεί άμεσα η χρονίζουσα εκκρεμότητα με τα παρακρατηθέντα έσοδα του παρελθόντος. Παραπέρα οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις  υποχρεώσεις τους συνέπεια της υποστελέχωσης . Το προσωπικό συνεχώς περιορίζεται με τις αποχωρήσεις συνταξιοδότησης χωρίς να αντικαθίσταται. Άμεσος  είναι ο  κίνδυνος να διαταραχθεί η συνέχεια της διοικητικής τους λειτουργίας, αφού δεν υπάρχουν νέα στελέχη να αντικαταστήσουν τα επερχόμενα. Το πρόβλημα αποτελεί ασφυκτική απειλή για τους μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους.

Το ΔΣ επεξεργάζεται πρόταση, να την παρουσιάσει στην κοινή συνεδρίαση του Αγρινίου. Καταλήγοντας όλοι συμφώνησαν ότι οι συνθήκες απαιτούν σύμπνοια, συνεργασία και κοινό διεκδικητικό βηματισμό που να μπορεί να κορυφωθεί  όσο απαιτηθεί , σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΠΕΔ της Χώρας και το επιτελικό Όργανο την ΚΕΔΕ.


Έχει διαβαστεί 317 φορές