Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα 15 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

15 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
15 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

«ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης με βασικό μήνυμα «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια». Σκοπός τηςκαμπάνιας είναι η ανάδειξη της αξίας του θεσμού της οικογένειας, σε όλες τις μορφές της, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

 

Η οικογένεια και η ενδυνάμωσή της είναι στο επίκεντρο του έργου των Παιδικών Χωριών SOS και όλων των προγραμμάτων τους. Από τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν «οικογενειακού τύπου» φροντίδα για παιδιά που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις βιολογικές τους οικογένειες έως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και παρέχουν υπηρεσίες Πρόληψης, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες και βοηθώντας τες να μείνουν ενωμένες. Επιπλέον, τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν έμπρακτα, πολλά χρόνια τώρα, την Αποϊδρυματοποίηση, μέσα από την Αναδοχή και την Υιοθεσία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, τα Παιδικά Χωριά SOS θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην Πάτρα, την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Promitheas Park θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, που περιλαμβάνουν κυνήγι θησαυρού και δημιουργική απασχόληση, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα του Προμηθέα θα πραγματοποιηθούν και αθλητικές δραστηριότητες  

Δείτε εδώ όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Δείτε, επίσης, το βίντεο που δημιούργησαν τα Παιδικά Χωριά SOS, με την υποστήριξη της Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία το «αγκάλιασε» με τη φωνή της. Ας το μοιραστούμε στα SocialMedia αναδεικνύοντας τη σημασία του θεσμού της οικογένειας και το ρόλο της σε μια κοινωνία με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια για κάθε παιδί.

Έχει διαβαστεί 388 φορές

  •