Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μίλτος Ζαμπάρας: Το νομοσχέδιο ούτε προστατεύει τον αιγιαλό, ούτε ωφελεί τους πολίτες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μίλτος Ζαμπάρας: Το νομοσχέδιο ούτε προστατεύει τον αιγιαλό, ούτε ωφελεί τους πολίτες

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μίλτος Ζαμπάρας: Το νομοσχέδιο ούτε προστατεύει τον αιγιαλό, ούτε ωφελεί τους πολίτες

Σημεία της ομιλίας του βουλευτή και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών που αφορά τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά στην επέτειο του εγκλήματος στα Τέμπη. Όπως τόνισε «Σήμερα είναι μια μέρα ιδιαιτέρως φορτισμένη, ένα χρόνο μετά οι γονείς των θυμάτων και η ελληνική κοινωνία ζητούν δικαίωση και δικαιοσύνη και όχι συγκάλυψη και κουκούλωμα όπως συνειδητά επιχειρεί η κυβέρνηση».

Για το νομοσχέδιο, ο Μίλτος Ζαμπάρας ξεκίνησε κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που συνεχίζει να νομοθετεί χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, με αλλεργία απέναντι σε οποιαδήποτε κριτική ενώ τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου δεν έχουν περάσει καν από την έστω και τυπική διαβούλευση!

Στην συνέχεια δήλωσε: «Σας καλούμε, να μας απαντήσετε για ποιο λόγο δεν εφαρμόζετε το Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη Σύμβαση της Βαρκελώνης και έρχεστε και μας απαντήσετε ότι δεν είστε εσείς αρμόδιοι για αυτό! Και σας επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε αυτό το πρωτόκολλο και μετά να φέρετε ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

Το νομοσχέδιο δεν επιλύει σοβαρά προβλήματα με τις καταπατήσεις και την εμπορευματοποίηση των παραλιών, το αντίθετο μάλιστα, αφού καταργούνται ακόμα και τα 30 μέτρα απόστασης από το κύμα που απαγορεύει την εμπορική χρήση. Αφαιρούνται οι αρμοδιότητες από την ΚΕΔΕ, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των δήμων, και υποχρεώνουν τους δήμους να είναι αρμόδιοι μόνο για την ασφάλεια και τον καθαρισμό. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στο εν λόγω νομοσχέδιο ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μίλτος Ζαμπάρας τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση: «Εν συνόλω ο διχασμός ή θα είστε με τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα ή θα είστε με το περιβάλλον είναι επίπλαστος. Η κλιματική κρίση έχει δείξει τα δόντια της και εάν συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια απέναντι σε αυτό θα το πληρώσουμε ακριβώς όπως το πληρώσαμε το καλοκαίρι. Η ανάπτυξη για εμάς είναι συνδεδεμένη με το βιώσιμο περιβάλλον και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης».

Σύνδεσμος της ομιλίας :https://www.youtube.com/watch?v=_X9Y816ymX0


Έχει διαβαστεί 402 φορές