Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μίλτος Ζαμπάρας: Φιάσκο της κυβέρνησης οι επιδοτήσεις ρεύματος σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μίλτος Ζαμπάρας: Φιάσκο της κυβέρνησης οι επιδοτήσεις ρεύματος σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μίλτος Ζαμπάρας: Φιάσκο της κυβέρνησης οι επιδοτήσεις ρεύματος σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, και 20 ακόμη βουλευτές με θέμα την επιστροφή επιδοτήσεων ρεύματος από Μμ. Επιχειρήσεις.

Το 2022 το Υπουργείο Περιβάλλοντος με ανακοίνωση του, αποφάσισε να δώσει επιδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες για το έτος 2022 ως μέτρο αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτηση τους: «Το μέτρο αυτό ήταν μια μικρή ανάσα για πλήθος μικρών και επαγγελματιών επιχειρήσεων που έβλεπαν τους λογαριασμούς ρεύματος να εκτοξεύονται και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Το ποσό της επιδότησης άγγιξε το 800εκ και αφορούσε 1,2 εκ δικαιούχους. Όμως όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων η κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να λάβει την έγκριση της Κομισιόν, καθώς αφορούσε κρατικές ενισχύσεις, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να περικόψει το χρονικό διάστημα της επιδότησης και να τοποθετήσει κριτήρια.

«Το αποτέλεσμα του κυβερνητικού φιάσκου είναι να δώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου ότι δήθεν προστατεύει τους μικροεπαγγελματίες από την ενεργειακή κρίση, αλλά τελικά οι τελευταίοι να βρίσκονται αυτή την στιγμή χρεωμένοι στους προμηθευτές οι οποίοι ζητούν τις επιδοτήσεις πίσω», τονίζουν οι βουλευτές.

Στην συνέχεια οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη προς τους προμηθευτές του ποσού της επιδότησης που δικαιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μην αναζητούν οι πάροχοι τα ποσά της επιδοτήσεις από τους ωφελούμενους.


Έχει διαβαστεί 240 φορές