Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μόνο με υπογραφή προσυμφώνου για τα μέτρα θα επιστρέψει το κουαρτέτο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μόνο με υπογραφή προσυμφώνου για τα μέτρα θα επιστρέψει το κουαρτέτο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Μόνο με υπογραφή προσυμφώνου για τα μέτρα θα επιστρέψει το κουαρτέτο

Αέναη διαπραγμάτευση

Τρεις υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης έρχονται αντιμέτωποι με την ώρα της αλήθειας στις Βρυξέλλες, έχοντας απολύτως ξεκάθαρα μηνύματα από τους ισχυρούς της ευρωζώνης για τις «καταστροφικές επιπτώσεις» που εγκυμονεί η αέναη διαπραγμάτευση.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να συνάψουν ένα προσύμφωνο με τους δανειστές για τα σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για συντάξεις, φόρους και αγορά εργασίας, προκειμένου να σωθεί η παρτίδα της οικονομίας. 

Μόνο τότε οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσουν οι λεπτομέρειες στο Staff Level Agreement, το οποίο η κυβέρνηση θεωρούσε μέχρι πρότινος ότι είχε στο τσεπάκι του χθεσινού Eurogroup.

Εναλλακτικά, χωρίς συμφωνία για τα μέτρα, το ρίσκο να επαναληφθεί το σκηνικό του 2015 βρίσκεται προ των πυλών και τα σχετικά μηνύματα, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, δόθηκαν με περισσή σαφήνεια στον έλληνα υπουργό Οικονομικών. Η ελληνική κυβέρνηση είναι βεβαίως αυτή η οποία θα ζυγίσει τη συμφωνία και θα αποφασίσει. 

Έχει διαβαστεί 1351 φορές