Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μουσική παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μουσική παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μουσική παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα  Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«ο Ήχος της Σιωπής»

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε  το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου  2023, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, τη μουσική παράσταση «ο Ήχος της Σιωπής».

Η σχετική ενημέρωση:

Πρόκειται για μια συγκλονιστική μουσική παράσταση, που επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά η Ευσταθία Γρέντζελου και ο Γιώργος Αθανασόπουλος. Πρωταγωνιστικό ρόλο  του  δρώμενου είχε το μουσικό σχήμα Άτροπον: Γρέντζελου Ευσταθία- φωνή, Αθανασόπουλος Γιώργος- λύρα και λαούτο, Δαλιάνη Αγγελική –πιάνο, Μπακάλης Μάριος- Νέυ και κλαρίνο, Ζαχαράκης Παναγιώτης –Μπάσο, Φεγγούλης Μάκης – drum set. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί, η συγκλονιστική παρουσία  της ομάδας  χορωδίας κι έκφρασης εφήβων «ΗΒΗ» , της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου, που καθήλωσε το κοινό.


Η συγκλονιστική ερμηνεία των τραγουδιών σε συνδυασμό με την θεατρικότητα των λόγων των εφήβων αποτέλεσαν ύμνο προς τις γυναίκες επιζήσασες της έμφυλης βίας, ιερή μνήμη προς εκείνες που έφυγαν άδοξα αλλά και προς όλες τις γυναίκες που βιώνουν την τοξικότητα της βίας.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η Yφυπουργός Kοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα, η οποία εξήρε το έργο του Ξενώνα γυναικών κι αναφέρθηκε, επίσης,  σε στατιστικά στοιχεία και πολιτικές του υπουργείου, όσον αφορά το θέμα της κακοποίησης των γυναικών και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας.



Σημαντική η παρουσία του βουλευτού της  Νέας Δημοκρατίας, κ. Παπαθανάση Αθανασίου, που εξέφρασε για μια ακόμη φορά την υποστήριξή του στο έργο του Ξενώνα και γενικότερα στον αγώνα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κ. Σταρακά,  η οποία τάχθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της δομής μας και δεσμεύτηκε για τη συνεχή συμπόρευση στον αγώνα για  την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τιμητική και ουσιαστική η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με εκπρόσωπο την Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων, κα Αμαλία Βούλγαρη, η οποία  για μια ακόμη φορά  στέκεται έμπρακτα στις γυναίκες θύματα βίας, στο έργο του Ξενώνα και συμπορεύεται άοκνα στην πορεία για την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Οι αξιωματικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας με την παρουσία τους στη συγκεκριμένη δράση ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της συμπόρευσης των δύο φορέων, ώστε να επιτευχθεί άμεσα και άριστα ο στόχος της προστασίας γυναικών και παιδιών από την ενδοοικογενειακή βία.

Την εκδήλωση χαιρέτησε   ο Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κος Καλαντζής, ο οποίος πάντα βρίσκεται κοντά στο έργο της δομής και εξέφρασε την υποστηρικτική διάθεση όλου του δήμου για τη συνέχιση  αυτής της γόνιμης προσπάθειας.

Τέλος, την παράσταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας, καθώς και πλήθος συμπολιτών μας, στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Η πολυπληθής αυτή προσέλευση κοινού αποδεικνύει την  ενσυναίσθηση, την υποστήριξη και την ελπίδα πως η Σιωπή που θεριεύει τη  Βία κατά των γυναικών θα σπάσει!


πηγή : www.agriniopress.gr

φωτο : https://agriniovoice.gr/



Έχει διαβαστεί 156 φορές