Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μ.Ζαμπάρας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για εκτροπή του Αχελώου»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μ.Ζαμπάρας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για εκτροπή του Αχελώου»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μ.Ζαμπάρας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για εκτροπή του Αχελώου»

«Για μια ακόμη φορά, προειδοποιούμε την κυβέρνηση, ότι τα σχέδια περί εκτροπής (μερικής ή μη) του Αχελώου δεν θα γίνουν ανεκτά και καθιστούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση της ΝΔ για τις επιπτώσεις μια τέτοιας εξέλιξης».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

«Στις 12 Ιουνίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, η έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, 250 hm3 θα εκτραπούν από τον Αχελώο, χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι καταδικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Οι τοπικές κοινωνίες και οι θεσμικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, έχουν αντιδράσει έντονα απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη, ενώ η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της και δεν προχωράει σε καμία διαβούλευση μαζί τους.

Για μια ακόμη φορά, προειδοποιούμε την κυβέρνηση, ότι τα σχέδια περί εκτροπής (μερικής ή μη) του Αχελώου δεν θα γίνουν ανεκτά και καθιστούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση της ΝΔ για τις επιπτώσεις μια τέτοιας εξέλιξης.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους θεσμικούς φορείς καθώς και τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Τα σχέδια τους θα πέσουν για μία ακόμη φορά στο κενό».


Έχει διαβαστεί 306 φορές

  •