Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ανοίγει η πλατφόρμα MyΘέρμανση για υποβολή αιτήσεων

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα 1 στους 2 χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή του, η κυβέρνηση θεσμοθετεί για πρώτη φορά έκτακτη επιδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ και για αυτούς τους καταναλωτές. Η επιδότηση αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την περίοδο από την 1/1/2024 έως τις 31/3/2024 και θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για το συγκεκριμένο τρίμηνο, ενώ η φιλοσοφία για τον υπολογισμό της είναι ακριβώς η ίδια με αυτή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να καταβληθεί τον Δεκέμβριο και η πλατφόρμα MyΘέρμανση αναμένεται να ανοίξει για υποβολή αιτήσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η πληρωμή του επιδόματος σχεδιάζεται να γίνει σε τρεις δόσεις

ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ

Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

 

ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ

3. Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.

Σχετικά με τα νέα τιμολόγια για οικιακούς και μη καταναλωτές, σημειώνεται πως από 1/1/2024 οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν θα μεταπέσουν αυτομάτως στο ειδικό κοινό τιμολόγιο - που οι προμηθευτές έχουν υποχρέωση να το διατηρήσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2024 και να το προσφέρουν και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2025.

 


Έχει διαβαστεί 294 φορές