Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ολομέλεια των Προέδρων των 50 Ενώσεων Λογιστών από όλη την Ελλάδα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ολομέλεια των Προέδρων των 50 Ενώσεων Λογιστών από όλη την Ελλάδα

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ολομέλεια των Προέδρων των 50 Ενώσεων Λογιστών από όλη την Ελλάδα

οι οποίες συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Στην συνεδρίαση δεν παρέστη ενώ είχε προσκληθεί ο Υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα θέματα φορολογικής πολιτικής κ. Θεοχάρης.

Στην συνεδρίαση η Ολομέλεια επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της για τα θέματα που αφορούν:

1. Την κατάργηση των ορίων του Άρθρου 38 του Ν. 2873/2000. Η υποβολή των δηλώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων να γίνεται μόνο μέσω των κωδικών εξουσιοδοτημένου λογιστή-φοροτεχνικού.

2. Την  έκδοση της ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή, όπως άλλωστε προβλέπεται στο άρθρο 67 του Ν. 5042/2023.

3. Τα μέτρα δέουσας επιμέλειας σύμφωνα με τον Ν.4557/2018 για το οποίο η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει καταθέσει υπόμνημα στην ΑΑΔΕ και στο οποίο ουσιαστικά ζητάμε να ισχύει ότι για τους δικηγόρους – συμβολαιογράφους και ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές.

Επίσης αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης Υπουργείου, φορέων και φορολογουμένων για το ανέφικτο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εντός του ασφυκτικού πλαισίου που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό βάζοντας μάλιστα και στοίχημα για αυτό. Η Ολομέλεια δεν σχολίασε την φρασεολογία της συγκεκριμένης δήλωσης, αφήνοντας την κοινωνία να κρίνει την συμπεριφορά του Υπουργού που στοιχηματίζει με τον μόχθο και την εργασία του επαγγελματία λογιστή.  

Η Ολομέλεια μπαίνοντας στην ουσία του συγκεκριμένου θέματος, αναλύει τους λόγους που είναι ανέφικτο να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις  εντός του χρονικού διαστήματος που ανακοινώθηκε, όπως επίσης τους κινδύνους που παραμονεύουν με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις και την προτροπή του Υπουργείου να υποβληθούν χωρίς τον έλεγχο και την συμβουλή του λογιστή - φοροτεχνικού.


Έχει διαβαστεί 243 φορές