Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ομιλία Θανάση Παπαθανάση στη Βουλή για την Επιστολική Ψήφο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ομιλία Θανάση Παπαθανάση στη Βουλή για την Επιστολική Ψήφο

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ομιλία Θανάση Παπαθανάση στη Βουλή για την Επιστολική Ψήφο

«Νομοθετούμε με πνεύμα την πλήρη κάλυψη της δυνατότητας ίσης πρόσβασης στο δικαίωμα της Ψήφου, τον πυρήνα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την ομιλία του στη Βουλή....

«Νομοθετούμε με πνεύμα την πλήρη κάλυψη της δυνατότητας ίσης πρόσβασης στο δικαίωμα της Ψήφου, τον πυρήνα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της συζητήσεως για την ψήφιση του Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών για την Επιστολική Ψήφο και την εκλογή Ευρωβουλευτών.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Η παρουσία μας εδώ δεν εισπράττεται μόνο ως υποστήριξη ενός νομοσχεδίου, αλλά αντανακλά την υποστήριξή μας σε κάτι με βαθύτερο ηθικό και εθνικό χαρακτήρα. Την προσπάθεια να διευκολύνουμε τους Έλληνες ψηφοφόρους στην ψήφο τους όπου και αν βρίσκονται».

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, επιχειρηματολόγησε για την δυνατότητα που θα πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά και οι εντός Επικρατείας να δύνανται να έχουν ίση πρόσβαση στο δικαίωμα της Ψήφου, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με την Επιστολική Ψήφο.

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαθανάσης ανέπτυξε καίρια σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας, την μυστικότητα της Ψήφου αλλά και της ταυτότητας του Εκλογέα καθώς και την διεύρυνση της κάλυψης του Καθολικού που αποτελεί Συνταγματική επιταγή.

Συνεπώς, κατέδειξε στα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης ότι οφείλουν προκειμένου να δείξουν συνέπεια, να στηρίξουν και την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία απλώς επεκτείνει την ισχύ της επιστολικής και για τις εθνικές εκλογές. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος είναι ο ίδιος Έλληνας του Εξωτερικού αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Άλλα θα λένε στους Έλληνες του Εξωτερικού και άλλα θα ψηφίζουν εδώ; Είναι αλήθεια καταστρατήγηση του Συντάγματος η τήρηση του α 51 παρ.4 του Συντάγματος;»

Κατέληξε: «Η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή και το πνεύμα της νομοθέτησης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν έρχεται να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα ούτε να μειώσει την αξία της ψήφου. Αντιθέτως, αποτελεί μία καινοτομία που προσδίδει μεγαλύτερο νόημα στο επίθετο Καθολική για την ψηφοφορία, όπως ακριβώς ορίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συνταγματικού μας Νομοθέτη. Ο κόσμος αλλάζει, προχωρά δημιουργεί νέες συνθήκες και η καλή νομοθέτηση αφενός τις διαπιστώνει, αφετέρου διαμορφώνει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να έχουν εφαρμογή στην πράξη τα όσα ορίζονται στο Σύνταγμά μας και συγκροτούν τον πυρήνα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Ας μην καθυστερούμε άλλο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου θα είμαστε ένα βήμα εγγύτερα στην πλήρη κάλυψη του θεμελιώδους δικαιώματος της Ψήφου. Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι και το δικαίωμα στην ψήφο είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους.

Προχωράμε με ακόμη μία σημαντική μεταρρύθμιση να δίνουμε ισότητα σε όλους τους πολίτες. να δυναμώνουμε την χώρα μας και να δημιουργούμε μια Ελλάδα εξωστρεφή, σύγχρονη και ισχυρή!»


Έχει διαβαστεί 88 φορές