Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ορκίστηκε ο Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή»- Ταραχές, συλλήψεις και μικροτραυματισμοί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ορκίστηκε ο Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή»- Ταραχές, συλλήψεις και μικροτραυματισμοί

από Lepanto RTV
Ορκίστηκε ο Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή»- Ταραχές, συλλήψεις και μικροτραυματισμοί

Τα βλέμματα του κόσμου όλου είναι στραμμένα σήμερα στην Ουάσινγκτον

20:44 Ακτιβιστές, ντυμένοι στα μαύρα, έσπασαν καταστήματα και παρμπρίζ αυτοκινήτων σήμερα στην Ουάσινγκτον και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απωθήσουν ψεκάζοντάς τους με σπρέι πιπεριού και κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης. Περίπου 500 άνθρωποι, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες, έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, έσπασαν την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Bank of America, ενός εστιατορίου McDonald's και ενός καταστήματος της αλυσίδας Starbucks – όλα τους σύμβολα του αμερικανικού καπιταλιστικού συστήματος.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ και σε ένα πλακάτ που κρατούσαν είχαν γράψει το σύνθημα: "Να κάνουμε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά", παραφράζοντας το σλόγκαν "Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά" που χρησιμοποιεί τακτικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

19.20: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ.

"Σήμερα η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό" δήλωσε ο Ντ. Τραμπ στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του. Μεταξύ άλλων, ο Ντ. Τραμπ τόνισε ότι θα ενώσει τον κόσμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. "Μαζί θα αποφασίσουμε την μοίρα των ΗΠΑ και του κόσμου", είπε και συνέχισε, "στον πατριωτισμό δεν υπάρχουν προκαταλήψεις".

"Η εποχή των κούφιων λόγων έχει παρέλθει, τώρα είναι η εποχή για δράσεις", συνέχισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.

Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε.

19.03: Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Κανονιοβολισμοί προς τιμή του 45ου προέδρου. Αυτή την ώρα ο κ. Τραμπ κάνει την πρώτη του ομιλία.

Έχει διαβαστεί 1495 φορές