Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι γονείς για την συγχώνευση των σχολείων στο συγκρότημα Δροσιάς
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι γονείς για την συγχώνευση των σχολείων στο συγκρότημα Δροσιάς

από Lepanto RTV

Δείτε Φώτο

Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για συγχώνευση των συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων 15ου και 17ου (συγκρότημα Δροσιάς) έχει ξεσηκώσει γονείς και εκπαιδευτικούς. Αρνούνται την ανάπτυξη ενός 20θέσιου σχολείου, επισημαίνοντας ότι πέραν των δυσλειτουργιών είναι αντιπαιδαγωγικό. Σήμερα πραγματοποίησαν  κινητοποίηση στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμμαχος των διαμαρτυρομένων η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία έκανε σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο -όπως και για τις άλλες προτεινόμενες μεταβολές στα σχολεία του Δήμου- και η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν σύσσωμοι οι σύλλογοι δασκάλων και γονέων και των δύο σχολείων, που με παρέμβασή τους εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει τη δημιουργία 20θέσιου οργανικού και 13θέσιου λειτουργικού σχολείου (ενώ τώρα οι συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες λειτουργούν ως 2 οκταθέσια) και ταυτόχρονη συγχώνευση τμημάτων σε 13 από 18 που είναι συνολικά σήμερα τα τμήματα των σχολείων.
 
13-copy 14-copy 15-copy
Έχει διαβαστεί 1388 φορές

  •