Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πάτρα: Μετά τις γιορτές ο νέος διαγωνισμός για το Δασύλλιο, με μειωμένο κατά πολύ το μίσθωμα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Μετά τις γιορτές ο νέος διαγωνισμός για το Δασύλλιο, με μειωμένο κατά πολύ το μίσθωμα

από Lepanto RTV

Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκτιμάται ότι θα δημοσιοποιηθεί εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση του “Δασυλλίου”, το οποίο παραμένει ξενοίκιαστο. Το θέμα απασχόλησε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, η δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη την οικονομική κατάσταση, αποφάσισε να μειώσει σημαντικά το αντίτιμο του μηνιαίου μισθώματος από 4.500 ευρώ στα 2.500 ευρώ και το ποσό της εγγυητικής από 75 χιλιάδες στις 15 χιλιάδες.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υποψήφιους επενδυτές για την ενοικίαση του ακινήτου, καθώς άλλοι δυο διαγωνισμοί υπήρξαν άγονοι, παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από τους ιδιώτες. Και αυτό διότι, για να λειτουργήσει ο χώρος υπολογίζεται πως απαιτούνται πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ για εξοπλισμό και 30 άτομα προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο κ. Μελάς παρά το γεγονός ότι υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτες, τελικά δεν υπήρξε κάποια πρόταση που να πληροί τους όρους διακήρυξης και έτσι το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο. Πάντως, η δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στη φύλαξη του ακινήτου, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα λεηλασίας.

Όσο για τον προηγούμενο ενοικιαστή του “Δασυλλίου”, ο κ. Μελάς υπογραμμίζει ότι, έχει καλύψει όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον Δήμο και δεν χρωστά τίποτα.

Απαντώτας τέλος στην κριτική που ασκείται στη δημοτική Αρχή από την παράταξη Δημαρά, ο κ. Μελάς, αναφέρει πως “ο κ. Φίλιας είναι μέλος της οικονομικής επιτροπής και τους όρους της διακήρυξης για το Δασύλλιο, τους έχει ψηφίσει”

Διαβάστε επίσης:

Έχει διαβαστεί 1357 φορές