Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πάτρα: Πάνω από τα αρχαία προχωρά η Μίνι Περιμετρική - "Τρέχουν" οι εργασίες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Πάνω από τα αρχαία προχωρά η Μίνι Περιμετρική - "Τρέχουν" οι εργασίες

από Lepanto RTV
Πάτρα: Πάνω από τα αρχαία προχωρά η Μίνι Περιμετρική - "Τρέχουν" οι εργασίες

Καλύφθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα - προχωρά το έργο

Με τη διαδικασία της "ταπείνωσης"  έκλεισαν τα αρχαιολογικά …μέτωπα στο έργο της Μίνι Περιμετρικής, γεγονός που βάζει το πολύπαθο έργο σε νέα τροχιά, ως προς την εξέλιξή του.

Η μεγάλη εμπλοκή είχε προκύψει στην οδό Αραχναίου, στην Άνω Πόλη λίγο πριν την έξοδο στα Ταμπάχανα, όπου εκτείνεται ένας τεράστιος αρχαιολογικός χώρος στον οποίο , για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτελούνταν ανασκαφές, οι οποίες όμως πλέον πέρασαν σε νέο στάδιο.

Τις τελευταίες ήμερες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της «ταπείνωσης». Ένα μεγάλο μέρος των ευρημάτων, σημάνθηκε, σκεπάστηκε με γεωϋφασμα και σκεπάστηκε, καθώς δεν κρίθηκε ότι υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον για τη διατήρησή του.

 

Πλέον οι αρχαιολογικοί χώροι είναι καλυμμένοι, δίνοντας τη δυνατότητα στον ανάδοχο του έργου,   που είναι η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ, θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει πάνω και  σε ένα νέο κατασκευαστικό μέτωπο που μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτος.

Το έργο που θα συνδέσει τις δύο πλευρές της Πάτρας , εξελίσσεται πλέον με γοργούς ρυθμούς καθιστώντας ακόμη πιο ορατό το στόχο να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Το ιστορικό

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 27 εκ.ευρώ. Έτσι συνεχίζεται για αρκετό χρόνο ακόμα το έργο με τίτλο "ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και της κατασκευής αγωγού ομβρίων Σ1 της περιοχής Αρόης".

Η ιστορία του έργου είναι μακρά καθώς προηγήθηκαν δύο  εργολαβίες που δυστυχώς κατέρρευσαν, βάζοντας την Περιμετρική σε διαρκείς περιπέτειες. Ο νέος ανάδοχος προέκυψε τον Δεκέμβριο του 2015 με τη διαδικασία της υποκατάστασης του προηγουμένου, ανεβάζοντας σημαντικά το ποσοστό εξέλιξης των εργασιών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.951.219,51 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η αρχική διάρκεια των εργασιών ορίστηκε σε 14 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης δηλαδή για τον περασμένο Ιούλιο. Το έργο ήταν ένα από τα συνεχή αιτήματα των φορέων της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: tempo24.gr

Έχει διαβαστεί 2133 φορές