Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Φορολογικές δηλώσεις: Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Φορολογικές δηλώσεις: Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Φορολογικές δηλώσεις: Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι θα δουν τις φορολογικές τους δηλώσεις συμπληρωμένες

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις και οι φορολογούμενοι μπαίνουν σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet. Περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι θα δουν τις φορολογικές τους δηλώσεις συμπληρωμένες, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η επιστροφή του φόρου θα γίνεται πιο γρήγορα.

Τα βήματα για τις φορολογικές δηλώσεις

  • ~Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
  • ~Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
    ~Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  • ~Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  • ~Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
    Υποβάλω τη δήλωση.
  • ~Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.
  • ~Από τον ίδιο ιστότοπο της ΑΑΔΕ μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.
  • Τι ισχύει για την επιστροφή φόρου - Πότε η πληρωμή

    Φέτος, οι επιστροφές φόρου θα γίνουν ακόμα πιο γρήγορα, με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών να είναι το εξής:

    • Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.

    Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από 12/5/2024. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ / ΚΕΒΕΙΣ.

    • Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31/7/2024, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να χορηγείται η έκπτωση 3%.

    Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2024
    Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μετατίθεται στις 26 Ιουλίου 2024.



πηγή:newsbomb

Έχει διαβαστεί 333 φορές